Dünya Musul'da sivil kayıplar artıyor!

Musul'da sivil kayıplar artıyor!

25.03.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

Musul’un batısında Irak hükümet güçleri ile terör örgütü IŞİD arasında gerçekleşen çatışmalarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Reuters haber ajansının paylaştığı karelerde çatışmalar sırasında yaşanan patlamalarda evlerinde ölen insanların cesetlerinin el arabalarıyla taşındığı görülüyor. Son günlerde bölgedeki hava saldırılarının da etkisiyle binlerce insan kentten kaçmaya çalışıyor.

Musulda sivil kayıplar artıyor

Musul’u terör örgütü IŞİD’ten kurtarma operasyonlarında kentin batısından üzücü haberler geliyor. Çatışmalarda sivil kayıplar var. Bir enkazdan 40 cesedin çıkarıldığı gelen bilgiler arasında…

Haberin Devamı

Irak hükümet güçlerinin sözcüsünün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre terör örgütü IŞİD'e karşı batı Musul’u yeniden ele geçirmek için yürütülen operasyonlarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Sivil savunma yetkililerinden alınana bilgiye göre IŞİD’e düzenlenen hava saldırılarında bir çok sivilin çöken binaların enkazı altında kaldığı bildiriliyor.


Irak'ın insani koordinatörü Lise Grande, yaptığı açıklamada, “Dehşet verici bir kayıpla karşı karşıyayız” diyor.

BOMBA YÜKLÜ KAMYONLAR BIRAKTILAR

Binaların çökmesi ve kayıpların bu derece fazla olmasının nedeni tam olarak bilinmese de hava saldırılarından ikisinin gerçekleştiği alanda terör örgütü tarafından yoğun nüfuslu alanlara bomba yüklü kamyonetler bırakıldığı belirtiliyor. Yetkililer kayıpların bu sebeple yüksek oranda olabileceği görüşünde…

Haberin Devamı

40 CESET ÇIKARILDI
Sivil kayıpların sayılarına ilişkin raporlar çeşitlilik gösteriyor ancak Sivil Savunma Şefi Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhammed Al-Jawari gazetecilere verdiği demeçte, kurtarma ekiplerinin çökmüş binalar arasından 40 ceset çıkardığını söyledi.

Geçtiğmiz günlerde ise ABD’nin başı çektiği koalsiyon güçlerinin bölgeye düzenlediği hava saldırısnda 200 sivil hayatını kaybetmişti.

BİNLERCE İNSAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Binlerce kişi hava saldırısı korkusuyla Musul’dan kaçıyor. Bu arada uluslararası haber ajanslarından bölgeden gelen fotoğraflarda yaşanan dramı görmek mümkün… Evlerin olduğu alanlardan dumanlar yükseliyor. Cesetler el arabalarıyla taşınıyor.

Musulda sivil kayıplar artıyor

Ajanslardan gelen görüntüler arasında dikkat çekenlerden biri de Irak askerleri tarafından yakalanan elleri ve gözleri bağlı bir şekilde bekleyen bir IŞİD'li...

ALTINCI AYINA GİRDİ

17 Mart'ta altıncı ayına giren operasyonda, Irak ordu birlikleri Ocak ayında Dicle Nehri'nin doğusunda kalan tüm mahalleleri kurtardı. Şubat ayı ortasında ise batı yakası operasyonu başladı. 19 Şubat'tan bu yana hızlı bir şekilde ilerleyen Irak askerleri, batı yakasının yaklaşık yarısını geri almış durumda.