Çanakkale Çanakkale Chp'de Kameraları Yansıyan Geçersiz Oy Skandalı

Çanakkale Chp'de Kameraları Yansıyan Geçersiz Oy Skandalı

30.09.2017 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

Çanakkale Chpde Kameraları Yansıyan Geçersiz Oy Skandalı

Çanakkale’de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde kamera yansıyan sandık görevlisi A.S.’nin 3 kez sandığa imzasız ve geçersiz oy atma görüntülerinin ortaya çıkması büyük yankı uyandırdı.
CHP’nin İsmetpaşa Mahallesi delege seçimleri, 17 Eylül tarihinde gerçekleştirildi. Bir kıraathanede yapılan ve iki listenin yarıştığı delege seçimlerinde 639 üyeden 520’si oy kullandı. Delege seçimlerinden 4 gün sonra CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan sandık görevlisi A.S.’nin ortaya çıkan 3 kez sandığa imzasız geçersiz oy atma görüntüleri CHP’yi karıştırdı.
Mavi listenin 330 oy alarak kazandığı delege seçimlerinde Beyaz liste 190 oy aldı. CHP Merkez İlçe Yönetimi, seçim sonrası sandığa 3 kez imzasız ve geçersiz oy atıldığı görüntülerinin ortaya çıkması üzerine, seçim şartları oluşmadığını gösteren bilgi ve bulgular gerekçesiyle İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerini iptal etti. Merkez İlçe yönetimi tarafından partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin görüşüleceği toplantıya dakikalar kala A.S. partiden istifa etti. Yaşanan olayların ardından iptal edilen İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinin tekrarının yapılmayacağı kaydedildi.
Parti içi seçimlerin başladığı dönemde olduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Nejat Önder, “17 Eylül’de İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerinden 4 gün sonra uygunsuz bir kaset yayınlandı. Bu görüntülerde A.S. isimli Merkez İlçe Yöneticisi uygunsuz bir hareketi ve oy sandığına oy attığı gözlemleniyor. Ardından da Merkez İlçe Başkanlığımız kasetin yayınlandığı gecenin ardından toplanarak ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağı akşam, önceden A.S. isimli arkadaşımız istifa ederek, bu işi sonlandırmıştır. Bununla ilgili örgütlerin herhangi bir bağı herhangi bir ilişkisi yoktur. Zaten bu anlayışların bizim partimizde de yeri olmaz. İşin özüne bakarsak bu parti içi bir mesele olarak kendimiz değerlendireceğimiz konuydu, ama siyasi terbiyeyle bağdaşmayan bir hareket oldu. Yapılan bu hareket doğru bir hareke değil. Onu onaylamıyorum ama parti ahlakı taşıyan insanlarında bunu parti içinde çözmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Zaten parti bu tür insanları asla içinde barındırmaz” şeklinde konuştu.