Gündem Son dakika: Çanakkale'de yine deprem! Yine sallandı...

Son dakika: Çanakkale'de yine deprem! Yine sallandı...

12.02.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi pazartesi sabahından bu yana depremlerle sallanırken, bugün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. 5,3  büyüklüğündeki deprem vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Vatandaşlar  binalardan uzak açık alanlarda beklemeyi sürdürüyor. Öte yandan, valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Ayvacık'ta  deprem etkinliğinin halen devam ettiği belirtilerek, "Bölgede yaşayan  vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması açısından hasarlı yapıların  kullanılmaması, içlerine girilmemesi ve uzak durulması önem arz etmektedir."  uyarısında bulunuldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem  Dairesinin tespitine göre, Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749  deprem kaydedildi.

Son dakika: Çanakkalede yine deprem Yine sallandı...

Saat 16.48'de yeniden 5,3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşayan bölge sakinleri, panikle evlerinden sokaklara çıktı. Vatandaşlar, artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede evlerine girmeye çekindiklerini dile getirdi. Vatandaşlar binalardan uzak açık alanlarda beklemeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, bölgede yaşayan insanların sürekli hasarlı yapılara girmemeleri konusunda uyarıldığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının sürdüren ekiplerin deprem bölgesinde bulunduğunu aktardı. Tavlı, henüz can kaybı veya yaralanma olup olmadığına dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise Tuzla, Bademli ve Yukarıköy'de bazı evlerde hasar oluştuğu bilgisinin geldiğini, incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket ettiğini kaydetti.

Öte yandan, valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Ayvacık'ta deprem etkinliğinin halen devam ettiği belirtilerek, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması açısından hasarlı yapıların kullanılmaması, içlerine girilmemesi ve uzak durulması önem arz etmektedir." uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

749 SARSINTI MEYDANA GELDİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'tan itibaren üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749 deprem kaydedildi.

Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugüne kadar 4'ün üzerinde 16 deprem kayıtlara geçti.

DEPREM SONRASI TOPRAK KAYMASI YAŞANDI

5.3'lük son depremin ardından Ayvacık ilçesine bağlı Babakale Limanı yakınındaki dağda toprak kayması meydana geldi. Deprem bölgesine çok yakın olan Babakale Limanı'nda dik bir yamaçta deprem sırasında toprak kayması oldu.

BÖLGE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi yakınlarında yaşanan deprem fırtınası vatandaşları tedirgin ediyor. Çadırda kalan vatandaşlar bile, korkudan yaktıkları ateşin başında dışarıda oturuyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Taşağıl köyünde, artçı depremler nedeniyle vatandaşlar çadırlara bile giremiyor. Soğuk hava nedeniyle çadırların dışında ateş yakarak bekleyen vatandaşlar, depremler nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Bugün saat 16.48’de meydana gelen depremde bazı evlerde yıkılmalar meydana geldiğini de söyleyen vatandaşlar, “Korkudan içerilere giremiyoruz, dışarıda bekliyoruz" dediler.

Öte yandan, bölgede hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle çadırlarda kalan vatandaşlardan kadın ve çocuklar, bu gece konaklamaları için Ayvacık ilçe merkezindeki göçmen geri gönderme merkezine gönderildi.

Son dakika: Çanakkalede yine deprem Yine sallandı...