Ankara Çanakkale'de Cami Yangını

Çanakkale'de Cami Yangını

10.12.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Baklacı Camisi çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi Güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarından belirlenen şüpheli gözaltına alındı

Çanakkalede Cami Yangını

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'deki Baklacı Camisi, çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Barbaros Mahallesi'nde 1955 yılında inşa edilen Baklacı Camisi'nde, sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Camiden alev ve dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında cami kullanılmaz hale geldi.

Polis ekipleri yangının söndürülmesinin ardından çevredeki güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını inceleyerek şüpheli B.D'nin (25) cami kapısının yanındaki bazı malzemeleri ateşe verdiğini belirledi.

Gözaltına alınan şüphelinin, caminin yanı sıra Bombacı Veli Sokak'ta bulunan metruk bina ile Meriç Sokak'taki bir depoyu da yaktığı tespit edildi.

Şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Baklacı Camisi'nde incelemelerde bulunan İl Müftüsü Arif Gökçe, hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi.

Yangının saat 03.30'da meydana geldiğini kaydeden Gökçe, vatandaşlarca fark edildiğini belirterek, "Şu anda yangından mütevellit içeride tahribat var. İnşallah valiliğimiz, müftülüğümüz ve diğer devlet birimleriyle burayı en kısa zamanda asli hüviyetine döndüreceğiz." dedi.