Tatil Çanakkale'de Kültür Rotaları projesi

Çanakkale'de Kültür Rotaları projesi

18.12.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

Çannakale'de, 2018 Troya Yılı kapsamında, merkezden başlayıp, Kazdağları, Lapseki, Gelibolu, Bolayır, Bozcaada ve Gökçeada'yı kapsayacak, 19 etap ve 3 bölümden oluşan Kültür Rotaları projesi turizme büyük bir ivme kazandıracak.

Çanakkalede Kültür Rotaları projesi

Çanakkale Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce başlatılan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen, 'Kültür Rotaları' projesiyle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, projeye destek veren Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Rehberleri Osman Topçu ve Hasan Çelimli katıldı.

19 etap ve 3 bölümden oluşan Kültür Rotası, Çanakkale merkezden başlayıp Kazdağları etrafında geniş bir yay çizerek Lapseki, Gelibolu, Bolayırdan geçip Bozcaada ve Gökçeadayı kapsayacak şekilde çok geniş bir coğrafyayı kapsıyor.

Haberin Devamı

Bölgede yüzlerce yıldır var olan yürüyüş patikalarının köyler, antik şehirler, tarihi ve doğal mekanlarıyla belirlenip işaretlenerek ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını amaçlayan 600 kilometrelik 19 etaplı proje, 2 deniz, 2 yarımada, 2 körfez, 2 ada, 2 dağ, 1 boğaz, 47 antik kent, 11 ilçe ve 80 köyü kapsaması açısından çok katmanlı ve ayrıcalıklı özelliklere sahip.