Ekonomi Çanakkale’de oteller dolup taştı

Çanakkale’de oteller dolup taştı

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla kentteki bütün oteller dolup taştı.

Çanakkale’de oteller dolup taştı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, ‘eşsiz zafer’in 103. yıldönümü dolayısıyla kentte ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bütün otellerimiz dolu. Birçok seyahat acentesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla gezi planlamasını yaptı. 18 Mart’ta tüm otellerin adeta ağzına kadar dolu olduğunu biliyoruz” dedi.

Çanakkale’de oteller dolup taştı
Troia Müzesi açılıyor

Haberin Devamı

Kılıç, 2018’in ‘Troia Yılı’ ilan edilmesinin de kent açısından son derece önemli olduğuna işaret ederek, “2018’in ‘Troia Yılı’ ilan edilmesiyle özellikle Truva bölgemizde müzemizin açılacak olması bu bölgeye ciddi anlamda hareketlilik kazandıracak. Birçok ilden seyahat acentelerini Çanakkale’ye getirerek bölgemizi tanıttık. Çanakkale’ye gelen misafirlerimize Çanakkale’yi en iyi şekilde anlatacağız” dedi.

2018 Troia Yılı dolayısıyla Çanakkale’nin uluslararası alanlarda da tanıtılmaya başlandığını anlatan Kılıç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı 35 ülkede Troia temasını ön plana alarak Çanakkale’nin bilinilirliğini artırmak için çalışıyor” diye konuştu.