Ankara Çanakkale'de Sağanak

Çanakkale'de Sağanak

18.07.2017 - 17:43 | Son Güncellenme:

Bayramiç Belediye Başkanı Arslan: "Belediye personeli çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bozulan yol ve kaldırımlar tekrar tamir edilecek"

Çanakkalede Sağanak

ÇANAKKALE (AA) - Bayramiç ilçesinde, sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin alt katı su altında kaldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ilçe merkeziyle bağlı köylerde dün akşam başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, bazı ağaçlar devrildi. Yağışın ardından, çok sayıda ev ve iş yerinin alt katını su bastı, bahçe duvarları yıkıldı.

Menderes Mahallesi Taşıyıcılar Kooperatifi yanında Niyazi Bal'a ait depoda bulunan tonlarca buğday, silaj makinesi, iş makineleri ve bölgede bulunan otomobil ve kamyonlar selden zarar gördü.

İlçe merkeziyle Tepecik, Camicedit, Camikebir ve Menderes mahallelerinde ise onlarca ev sel sularıyla oturulamaz hale geldi. İlçeye bağlı Kutluoba köyünde de 4 ev oturulamaz hale geldi.

Zarar gören evlerde su tahliye ve temizleme çalışmalarıyla hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, ilçede yaşanan sel felaketiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece saat 23.00'den itibaren etkili olan yağışın ardından belediye personelinin halkın yaralarını sarmaya başladığını söyledi.

Can kaybının veya yaralanmanın olmadığını dile getiren Arslan, "Bazı evlerin bodrum katlarına ve bahçelere dolan sel sularının tahliye işlemleri sürüyor. Belediye personeli çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bozulan yol ve kaldırımlar tekrar tamir edilecek. Allah daha beterinden korusun." dedi.

İbrahim Erdoğan da 40 dönümlük meyve bahçesinin selden büyük zarar gördüğünü belirtti.

Traktörünün sularla sürüklenerek zarar gördüğünü anlatan Erdoğan, "Kanatlı hayvanlarımın büyük bölümü telef oldu. Bölgede bulunan yüzlerce dönüm alanda büyük zarar oluştu. Tüm üreticilerin sulama boruları ve sistemleri kullanılamaz halde. Şahsıma ait traktör ise sel sularına kapılarak sürüklendi. Traktörümde büyük hasar oluştu." diye konuştu.