Çanakkale ÇANAKKALE MADENCİLER DERNEĞİ BAŞKANI NURETTİN AHİ:

ÇANAKKALE MADENCİLER DERNEĞİ BAŞKANI NURETTİN AHİ:

22.12.2014 - 14:35 | Son Güncellenme:

.

ÇANAKKALE MADENCİLER DERNEĞİ BAŞKANI NURETTİN AHİ:

Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Nurettin Ahi, Türkiye’nin gidişatını değiştirebilecek kadar önemli bir zenginliğin toprak altında tutulmak istendiğini söyledi.
Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Nurettin Ahi, CHP İstanbul Milletvekili, Dışişleri Komisyonu üyesi Oktay Ekşi’nin bir gazetede çıkan yazısını desteklediklerini belirterek, “İnsanlığın var oluşundan bugüne kadar madenler dünyanın gelişiminde önemli bir yer tutmuştur. Ülkemizde madenler açısından çok geniş bir yelpazeye sahip. Bu madenlerin ekonomiye kazandırılması tek arzumuz. Madenlerin ekonomiye kazandırılması için gereken teknolojiyi ülkemizde kullanmak istiyoruz. Biz madenciler olarak halkımıza gerçekleri anlatmak istiyoruz” dedi.
Teknolojiye uygun yapıldığında siyanürle altın aramanın insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyeceğini ileri süren Ahi, “Dünyada altın üretimi için iki tane metot var, bunlardan biri civa, diğeri ise siyanürle işleme yöntemi. Bütün gelişmiş toplumlarda siyanürle altın madenciliği yapılıyor. Teknolojiye uygun yaptığınız zaman siyanürle altın aramanın insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyeceği ispatlanmıştır. Gerek TÜBİTAK, gerekse bilimsel araştırma yapan üniversite hocaları tarafından bunlar deklare edildi. Siyanürün insan sağlığına ve çevreye zarar vermediği raporlarla açıkça belirtilmiş durumda. Eğer siz gerekli tedbiri aldıktan sonra yapacağınız üretim aşamasında siyanürü düzgün yönetirseniz, insan sağlığına ve çevreye zarar vermez. Bunların insanları yanlış yönlendirmek için yapıldığını düşünüyoruz” diye konuştu.