Ankara Çanakkale'ye Çocuk Bilim Merkezi Kurulacak

Çanakkale'ye Çocuk Bilim Merkezi Kurulacak

19.12.2017 - 14:10 | Son Güncellenme:

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Okyay: "İlk adımını attığımız Çocuk Bilim Merkezi ile merak eden, keşfeden ve teknoloji üreten yeni İbrahim Bodur'ların yetişmesine fırsat yaratacağız. Sadece Çanakkale’ye değil, ülkenin geleceğine yatırım yapacağız"

Çanakkaleye Çocuk Bilim Merkezi Kurulacak

ÇANAKKALE (AA) - Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur anısına Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) çatısı altında Çanakkale'ye Çocuk Bilim Merkezi kurulacak.

Haberin Devamı

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, merkezin kurulmasına ilişkin protokol imzaladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen imza töreninde konuşan Okyay, Kale Grubu'nun, 1991'de İbrahim Bodur tarafından kurulan KSV çatısı altında doğduğu topraklara Çocuk Bilim Merkezi vakfettiğini belirtti.

Zeynep Bodur Okyay, "Bugün Çanakkale'miz için, İbrahim Bodur'un çok sevdiği çocukların geleceği için bir aradayız. İlk adımını attığımız Çocuk Bilim Merkezi ile merak eden, keşfeden ve teknoloji üreten yeni İbrahim Bodur'ların yetişmesine fırsat yaratacağız. Sadece Çanakkale’ye değil, ülkenin geleceğine yatırım yapacağız." dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da gençlerin ve çocukların bir araya gelmelerinin, öğrenmelerinin, üretmelerinin, yaşama katılmalarının ve seslerini yükseltmelerinin önem taşıdığını ifade etti.

Haberin Devamı

Çocukların öğrenme süreçleri için elverişli bir kent ortamı oluşturmanın, yerel yöneticilerin görevi olduğunu belirten Gökhan, "Planlanan Çocuk Bilim Merkezi sadece ülkemiz için değil, dünyada işaret edilen bilim merkezlerinden birisi olacaktır. Bu proje sayesinde çocuklarımız kendilerine yeni bilgi ve beceriler kazandıracak, değişik fikirlerle tanışacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi kurulmasına ilişkin hazırlanan protokole imza atıldı.

Çocuk Bilim Merkezi, daha önce TEKEL Şarap ve Kanyak Fabrikasının bulunduğu 12 bin 26 metrekarelik alana inşa edilecek.