Gündem Çanakkale’yi zafer coşkusu sardı

Çanakkale’yi zafer coşkusu sardı

13.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü için kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı’ndan getirilen deniz suyu Ankara’ya gidecek atletlere teslim edildi

Çanakkale’yi zafer coşkusu sardı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, kentte düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü’nü içeren ’Zafer Haftası’, 7 Mart’ı 8 Mart’a bağlayan gece Deniz Savaşları’nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin aslına uygun olarak yapılan TCG Nusret’in bağlı bulunduğu Çimenlik Kalesi’ndeki açılış töreniyle başladı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, askerler, muharip gaziler, şehit aileleri ile öğrenci ve askerler törene katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle tören başladı. Vali Hamza Erkal, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Mehteran Bölüğü tarafından bir gösteri sunuldu. Zafer coşkusuna töreni izleyen vatandaşlar da ortak oldu.

Bayrağa sarıldı
Ardından Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı’ndan getirilen deniz suyu, Türk bayrağı ile birlikte atletler Ezgi Arındı ve Sinan Korkmaz tarafından Vali Hamza Erkal’a emanet edildi. Vali Hamza Erkal da teslim aldığı emanetleri Ankara’ya götürecek olan atletler Efe Gökhan Ünlü ile Belinay Deniz Güzel’e teslim etti.

Erdoğan’a teslim edilecek
Vali Erkal ile birlikte Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve protokol üyeleri, emanetleri taşıyan atletlere karanfil vererek Ankara’ya dek sürecek Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü’nü başlattı. Emanetler sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.