Diyarbakır Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

18.03.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

.

Çanakkale Zaferinin Yıldönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Diyarbakır’da Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hava Şehitliği’nde yapılan çelenk sunma törenin ardından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen anma törenine geçildi.
Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Reşit Can günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserler öğrenciler tarafından okundu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Ali Arıbaş ve Piyade Üsteğmen Çağlar Hemedan tarafından ‘Çanakkale Zaferi’ konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale konulu tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun esnasında duygusal anlar yaşayan bir anne fenalık geçirdi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu tarafından verilen konserle program sona erdi.