Kilis Çanakkale Zaferini Anma Programı

Çanakkale Zaferini Anma Programı

16.03.2018 - 17:51 | Son Güncellenme:

.

Çanakkale Zaferini Anma Programı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü sebebiyle anma programı düzenlendi.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ruhat Yaşar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programda Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Gülcü, Çanakkale Savaşı’nın gelişimi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve Mehmetçiğin destansı bağımsızlık mücadelesi sonucu kazanılan savaşın, Türk tarihi açısından önemine değindi. Gülcü, bu savaşın bir milletin âdeta küllerinden yeniden doğuşunu simgelediğini, milli mücadele ruhunun yeniden kazanılmasının ve inancın bir zaferi olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin şiirleriyle renk kattığı anma programında Kürşat Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine, Melek Baybure, Arif Nihat Asya’nın Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor, Zehra Behrur, Faruk Nafiz Çamlıbel’in Çanakkale, Batuhan Mert Balta, Necmettin Halil Onan’ın Bir Yolcuya, Esra Çakmak ile Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Mustafa Kemal’in Kağnısı adlı şiirlerini okurken, Mustafa Polat Şehit Mektubunu, Hülya Demirci de Ümit Serhat Genç’in Çanakkale Mektubunu okudu.