Kütahya ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YILINA SİMAV’DA COŞKULU KUTLAMA

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YILINA SİMAV’DA COŞKULU KUTLAMA

18.03.2014 - 14:42 | Son Güncellenme:

.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YILINA SİMAV’DA COŞKULU KUTLAMA

Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü, Kütahya’nın Simav ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Simav Hükümet Konağı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan tören daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonunda devam etti.
Törene Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, belde belediye başkanları, belediye başkan adayları, il genel meclisi üyeleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.
İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen kutlama etkinliklerinin ikinci bölümünün gerçekleştiği Kaymakamlık Toplantı Salonunda Jandarma Teğmen Mustafa Gökmen günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. İlçe Müftüsü Yakup Yüksel şehitlerin ruhuna dua etti. Ardından şehit mezarlarını ziyaret eden katılımcılar, dualar okuyarak mezarlara karanfil bıraktı.
Katılımcılar son olarak Simav Belediyesinin şehit yakınları ve gaziler onuruna Eynal Kaplıcaları Gazinosu'nda düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte duygusal anlar yaşandı. (MY-EFE)