Ankara Çankaya Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

Çankaya Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

29.10.2017 - 21:33 | Son Güncellenme:

Çankaya Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Anıtpark’ta gerçekleşen Candan Erçetin konseriyle Başkentlilere büyük bir coşku yaşattı.

Çankaya Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladı

Sağanak yağmura rağmen Anıtpark’ta bir araya gelen Cumhuriyet sevdalılarına seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Cumhuriyetimizi kimseye yıktırmayacağız. Çünkü Cumhuriyet insanlığımızın gündüzüdür, karanlık bir çağın sonudur. Cumhuriyet halkın egemenliğini halka vermektir, eşitliktir, özgürlüktür, emeğin hakkını almasıdır” diye konuştu.
Çankaya Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet’in 94. yıl kutlamaları Başkentlilere büyük bir coşku yaşattı. Akşam saatlerinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in öncülüğünde Milli Kütüphane önünden Anıtpark’a bando eşliğinde meşaleli yürüyüş gerçekleşti. Konser alanında bir araya gelen Başkentlilere seslenen Taşdelen, “Yağmura rağmen Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı bize sağlayan Ata’mıza koştuk. Binlerce meşale nehir olduk Anıtkabir’e aktık. Ata’mızın yanı başında Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyoruz” dedi.
Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını vurgulayan Taşdelen, “Cumhuriyetimizi kimseye yıktırmayacağız. Çünkü Cumhuriyet insanlığımızın gündüzüdür, karanlık bir çağın sonudur. Cumhuriyet halkın egemenliğini halka vermektir, eşitliktir, özgürlüktür, emeğin hakkını almasıdır. Cumhuriyet, bağımsız kendine yeten bir ülke demektir. Barış ve ortak bir gelecek demektir. Sanat, felsefe özgür düşünce demektir” diye konuştu.
Çankaya’yı Mustafa Kemal Atatürk’e layık kılmak için çalıştıklarını belirten Taşdelen, “Belediyecilik Atatürkçülerin, sosyal demokratların işidir. Ranta değil halka hizmet eden, doların değil ağacın yeşilini sevenlerin işidir” ifadelerini kullandı.

“Aydınlık günlere mutlaka kavuşacağız”
Tek hedeflerinin ay yıldızlı bayrağın altında özgürce ve kardeşçe yaşamak olduğunu belirten Taşdelen, “Türkiye güzel, aydınlık günlere mutlaka kavuşacak. Ankara Mustafa Kemal’in izinden yürüyecek. Biz bu ülkeyi hiçbir terör örgütüne böldürtmeyeceğiz. Cumhuriyet’i Mustafa Kemal’in izinde sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” şeklinde konuştu.
Alper Taşdelen’in konuşmasından sonra kırmızı kostümü ve Türk bayrağıyla sahneye çıkan Candan Erçetin, tüm şehitlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek ilk olarak “Memleketim” şarkısını seslendirdi.