Siyaset Çankaya’da güvenlik zirvesi

Çankaya’da güvenlik zirvesi

10.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde düzenlenen güvenlik toplantısında Suriye’de, özellikle Afrin ve  süreçler olmak üzere operasyonlar, terörle mücadele ve sınır güvenliği konuları ele alındı.

Çankaya’da güvenlik zirvesi

Güvenlik toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın katıldı. Toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.
Alınan bilgiye göre zirvenin ana konusu Suriye’deki gelişmeler oldu. Bu kapsamda, Tahran’da Türkiye-İran-Rusya arasında başlayan, Suriye devletine bağlı güçler ile silahlı gruplar arasındaki çatışmaların en yoğun olduğu İdlib, Humus, Şam ve Deraa’da “çatışmasızlık bölgesi” kurulması ve uygulamanın altı ay boyunca geçerli olmasına yönelik görüşmeler ele alındı. İlk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayıstaki Rusya ziyareti sırasında Türkiye ile Rusya tarafından açıklanan çatışmasızlık bölgeleri konusu gündeme gelmişti. Toplantıda, Suriye’de Afrin ve gelişmeler de detaylı ele alındı.

Haberin Devamı