Gündem Çankaya’da IŞİD zirvesi

Çankaya’da IŞİD zirvesi

26.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde dün düzenlenen Güvenlik Zirvesi’nin ana gündemini terör örgütü IŞİD’İn günlerdir roket attığı Kilis oluşturdu.Bakanlar Kurulu’nun da ana gündemi Kilis ile ilgili alınacak ek önlemler oldu.

Çankaya’da  IŞİD zirvesi

Davutoğlu, dün Çankaya Köşkü’nde Güvenlik Zirvesi’ne başkanlık etti. 1.5 saati bulan toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de katıldı.

Kalın’dan açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da “Kilis’e yönelik roketli saldırılara karşı farklı bir güvenlik konsepti geliştirilmesi planlanıyor mu?” sorusuna “Orada yaklaşık 90 kilometreye 45-50 kilometre derinliği olan bir güvenli bölgenin kurulması, bizi bu tür saldırılardan, bu tür roket vesaire olaylarından da koruyabilecektir. Biz Türkiye olarak kendi tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz, bunları artıracağız.. Operasyonel detaylara girmeyeceğim” yanıtını verdi.