Ankara Çankaya Evi'nin Ortadoğulu İki Yazarı Ağırlıyor

Çankaya Evi'nin Ortadoğulu İki Yazarı Ağırlıyor

09.03.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

Çankaya Evinin Ortadoğulu İki Yazarı Ağırlıyor

Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi yabancılar için kurduğu Türkçe okuma-yazma kursu, bu yıl iki yazarı ağırlıyor.
DEAŞ terör örgütü nedeniyle doğdukları ve büyüdükleri yerleri terk ederek Ankara’ya gelen ve burada kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan Iraklı yazar Muhammed Salih Hasan Aqader ve yazar müfettiş Muhammet Saitoğlu kursta Türkçe okuma-yazma öğreniyor. Muhammed Salih Hasan Aqader 4 yıl önce DEAŞ’ın Musul’a girmesi üzerine ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç ederek, Ankara’da kendisine ve ailesine yeni bir hayat kurdu. Yıllarca Ortadoğu’da siyaset ve edebiyat üzerine yazılar yazan ve yüzü aşkın makalesi bulunan Aqader, Ortadoğu’daki savaşın acı yüzünü yaşamış olmasına rağmen hayata tutunmaktan vazgeçmeyerek hala üretmeye devam ediyor. Yaklaşık 3 aydır Cebeci Çankaya Evi’nde Türkçe Kursuna katılan yazar Aqader halen siyaset ve edebiyat üzerine yazılar yazmaya devam ettiğini söyledi.

Yeni hayat kurmak mecburiyetindeyiz
Çankaya Evi’nde Türkçe öğrenmenin yazılarına olumlu etkisi olduğunu dile getiren Aqader, "Türkiye Türkçesi bizim dilimizden farklı. Kursta Türkçeyi daha iyi öğreniyorum. Bu kursu bitirince Rusça ya da Farsça kurslarına devam edeceğim. Kendimize yeni bir hayat kurmak mecburiyetindeyiz. Burada olmak arkadaşlarımızla sohbet etmek bir nebze de olsun bizlere geçmiş acıları unutturuyor. İsteğim Ortadoğu’daki tüm acıların sona ermesidir" dedi.

Telafer’den Türkiye’ye
Musul Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alan ve ülkesinde Milli Eğitim Bakanlığında müfettiş olarak görev yapan Muhammet Saitoğlu, 3 yıl önce Telafer’den Türkiye’ye geldi. Yayınlanmış 3 kitabı bulunan Saitoğlu, "Savaştan kaçıp yeni bir hayat kurmak çok zor. Biz burada bu zorluğu sizler sayesinde aşıyoruz” ifadelerini kullandı.