Ankara Çankaya'nın Kent Tarım Hobi Evi'nde Eğitim Alanların Sayısı Bini Buldu

Çankaya'nın Kent Tarım Hobi Evi'nde Eğitim Alanların Sayısı Bini Buldu

24.10.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Çankayanın Kent Tarım Hobi Evinde Eğitim Alanların Sayısı Bini Buldu

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evinde, 2015-2017 yılları arasında “Sebze Yetiştiriciliği”, “Arıcılık”, “Kompost yapımı”, ”Budama”, “Yağmur hasadı” ve “Ev ilaçları ve geleneksel yöntemlerle tarımsal mücadele” gibi eğitimlerden yararlanan vatandaşların sayısı bini buldu.
Çankaya Belediyesinin 2015 yılında faaliyete geçirdiği Kent Tarım Hobi Evi, kursiyer yetiştirmeye devam ediyor. Mutlukent Mahallesi’nde 2 bin metrekare alana kurulu Kent Tarım Hobi Evi’nden eğitim alarak mezun olan kursiyerlerin sayısı bini buldu.

“Bilgiler uygulamayla pekişti”
Dileyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak katılabildiği eğitimlerde kursiyerlere, sebze yetiştiriciliği, arıcılık, kompost yapımı, budama, aşılama, organik pazar, yağmur hasadı ve zararlılarla mücadele gibi konularda en detaylı bilgiler verildi. Vatandaşlar, 7 hafta süren sebze yetiştiriciliği eğitimlerinde ıspanak, turp, havuç, soğan, pırasa, domates, biber, patlıcan, salatalık, mısır, fasulye, çilek, kabak, karpuz, kavun, dereotu, semizotu, ısırgan ve marul gibi sebzelerin yetiştiriciliği uygulamalı olarak öğrendi.

“Çocuklar ve yabancılarda ilgi gösterdi”
Açıldığı günden beri vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kent Tarım Hobi Evi’nin farklı konukları da oldu. Her yaştan insana hizmete verilen merkez, bugüne kadar 500 kreş çocuğuna da kapılarını açtı. Çocukların minik çiftçi eğitimi aldıkları merkez, zaman zaman yabancı uyruklu gönüllü öğrencileri de ağırladı.