Teknoloji Canlı Yayın Sektörüne Yeni Bir İsim Daha Katılıyor

Canlı Yayın Sektörüne Yeni Bir İsim Daha Katılıyor

23.06.2016 - 15:21 | Son Güncellenme:

Twitch, Facebook, YouTube ve daha nice firmanın dahil olduğu canlı yayın sektörüne Tumblr da giriş yapmaya hazırlanıyor…

Canlı Yayın Sektörüne Yeni Bir İsim Daha Katılıyor

Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde popüler bir platform halini alan ve her geçen gün bünyesine daha fazla kullanıcıyı dahil etmekte olan Tumblr, almış olduğu yeni karar çerçevesinde gündeme gelmiş bulunuyor. Blog platformu olarak hizmet veren ancak görsel içerikleri öne çıkaran yapısı ile beğeni kazanan servis, açıklanan bilgilere göre yeni bir canlı yayın platformu kuracak. Twitch, Facebook Live ve YouTube Live gibi hizmetlere benzemesi beklenen bu canlı yayın servisinin önemli ölçütlerde büyük anlaşmaların sağlanmasını mümkün kılacağı da açıklandı. Geliştirici ekibin deneyimli ve bu alanda faaliyet gösteren isimlerden yardım ve destek alacağı belirtilenler arasında yer almakta.

Haberin Devamı
Rekabet Daha da Artacak

Blog konusunda işinin ehli bir platform olan Tumblr, eğer sağlıklı bir şekilde işleyen hizmeti ile beraber canlı yayın sektörüne girer ise bu alandaki rekabetin artacağından bahsedebiliriz. Hali hazırda zaten birden fazla canlı yayın uygulaması bulunuyor. Ki en popüler seçeneklerden biri olan Periscope, dünya genelinde her geçen gün daha fazla kullanıcıya hitap eder oldu. Durum böyleyken bir seçeneğin daha sektöre dahil olması rekabeti kızıştıracaktır.

Şimdilik Paylaşım Söz Konusu

Belirtilenlere göre popüler blog hizmeti, YouNow, Kanvas ve Upclose üzerinden yapılan yayınların gerçek zamanlı kişisel günlükler üzerinden izlenmesine izin vermeye başladı. Bu sayede blogunuzun takipçileri canlı yayını ana sayfa üzerinden anı anına izleyebilecekler.