Dünya Cannes'te Türk yatına özel jüri ödülü

Cannes'te Türk yatına özel jüri ödülü

22.09.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

FRANSA'nın Cannes kentinde düzenlenen Boat Show Fuarı'nda, Sarp Yatçılık tarafından üretilen 22.5 milyon Euro değerinde 46 metre boyundaki 'La Passion' adlı lüks yata 'En İyi İlham Veren Yılın Teknesi' kategorisinde Özel Jüri Ödülü verildi.

Canneste Türk yatına özel jüri ödülü

Antalya Serbest Bölgesi'nde üretilen 46 metre boyundaki 'La Passion' adlı Türk yatına, Cannes Boat Show Fuarı'nda 'En İyi İlham Veren Yılın Teknesi' kategorisinde Özel Jüri Ödülü verildi. Cannes Carlton Hotel'de düzenlenen törende, teknenin üreticisi Sarp Yat firmasının ödülünü, Genel Müdür Ünal Şakar ve Tersane Müdürü Emre Şandan ile Üretim Müdürü Piraye Şahinkaya aldı.

Haberin Devamı

Geçen mart ayında denize indirilen 'La Passion' adlı yat ile 'Cannes Boat Show 2016 Fuarı'na katıldıklarını belirten Sarp Yatçılık Tersane Müdürü Emre Şandan, fuara bu yıl 51 bin ziyaretçinin katıldığını, 530 firmaya ait 191'i yeni model olmak üzere 630 yatın sergilendiğini söyledi. Denize indirilmeden geçen yıl 5'i uluslararası olmak üzere 6 ödül alan 'La Passion' adını verdikleri yatın Cannes Boat Show Fuarı'nda ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Emre Şandan, fuarda 2015 ve 2016 yıllarında üretilen 200'den fazla teknenin yarışmaya katıldığını kaydetti. Şamdan, La Passion teknesinin fuarda yeni üretilmiş en büyük ilk üç tekneden biri olduğunu da dile getirdi. Fuarın çok olumlu bir atmosferle ve rekor sayıda ziyaretçiyle tamamlandığını belirten Şamdan, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"191 yeni modelin sergilendiği fuar, innovasyon ve ürün tanıtımlarıyla sektörde lider olarak yerini sağlamlaştırdı. Fuar, yüzde 50'nin üzerinde satışla sonuçlandı. 40 farklı ülkeden 51 binin üzerindeki ziyaretçi, iş hacmi, ürün yelpazesi ve sunulan hizmetleri kaçırmamak için fuarı doldurdu. Böylece fuar küresel deniz endüstrisi için sezonun en önemli olayı haline geldi."

Denize inmeden Avrupa'da 5, Türkiye'den de 1 olmak üzere geçen yıl toplam 6 ödül kazanan La Passion, Cannes Boat Show Fuarı'ndan sonra 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Monaco Yacht Show Fuarı'nda da sergilenecek.