Gündem Çapa’nın temel amacı iyi insan yetiştirmek

Çapa’nın temel amacı iyi insan yetiştirmek

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İlköğretim Birinci Kademe Programı olarak da tanımlanan Uluslararası İlk Yıllar Programı’nı (PYP) 3-12 yaş grubundaki öğrencilerin akademik, sosyal, fiziksel, duygusal ve kültürel açılardan gelişmesi amacıyla uygulayan Özel Çapa Bilim Koleji, geleceğini kendi şekillendiren bireyler yetiştiriyor.

Çapa’nın temel amacı iyi insan yetiştirmek

Öğrencilerin neler öğrenmesi gerektiği, eğitim yöntemleri ve değerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren uluslararası bir müfredat modelini temel alan kolejin ana amacı, iyi insan yetiştirmek.

Yaparak öğreniyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı’nda uygulanan “Yapılandırmacı” yaklaşımın benimsendiği kolejde öğrencilerin düşünen ve eleştirebilen, aynı zamanda düşüncelere saygılı, farklılıklara duyarlı, insanlık değerlerinin bilincinde ve yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen bireyler olarak yetişmelerine önem veriliyor. Müfredat doğrultusunda “Keşfet, Uygula, Öğren” ilkesiyle ezbersiz ve yaparak, yaşayarak öğrenme sistemini uygulamayı amaçlayan kolejde, öğrencilere, bir üst eğitim programına geçişlerinde gerekli olan akademik bilgi ve becerilerin kazandırılmasının yanı sıra fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal becerilerine yanıt verebilen bir eğitim programı uygulanıyor.

Kişiye özel etüt

İlköğretim ikinci kademede, öğrenci merkezli metotlarla “Tam Öğrenme Modeli”nin uygulandığı kolejde, bu kapsamda 5. sınıflarda hazırlık sınıfı programı ile yabancı dil bilgisinin erken yaşta kazandırılması hedefleniyor. Kolejde ayrıca “Kişiye Özel Etüt Programları” ile Lise Giriş Sınavları’na hazırlık çalışmaları da yapılıyor.