Siyaset Çapulcularla iş tutulmaz

Çapulcularla iş tutulmaz

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, ABD’nin YPG’ye verdiği desteğe ilişkin, “Ümit ederiz ki yeni ABD yönetimi, Türkiye’nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar. Çapulcularla iş tutmaktan vazgeçmeleri lazım. ABD’ye yakışmıyor” dedi

Çapulcularla iş tutulmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, şu mesajları verdi:
BAŞLANGIÇ OLUR: 2002 yılında dizlerinin üzerine çökmüş bir Türkiye’yi aldık, gündem belirleyen bir ülke haline getirdik. Bugün Suriye’deki kanı durduracak önemli bir ateşkese Türkiye, Rusya ile birlikte imza attı. Ümit ederiz ki bu imza, Suriye’de yaşanan acıların son bulması için önemli bir başlangıç olur.
ABD’YE YAKIŞMIYOR: Terör ile savaş içerisindeyiz. PKK, DAEŞ, FETÖ ile mücadele ediyoruz. Bazı dostlarımız terörle mücadele edeceğiz diye başka teröristlerin himmetine itibar ediyor. Bir terör örgütü ile başka terör örgütü ortadan kaldırılır mı, bu mafyatik yöntemlerle bir yere varılır mı, birini yok ettin diğerini ne yapacaksın, öbür ejderhayı yaratığı ne yapacaksın, akla ziyan bir iş. Ümit ederiz ki yeni ABD yönetimi, Türkiye’nin müttefikliğinin değerini daha iyi anlar. Çapulcularla iş tutmaktan vazgeçmeleri lazım. ABD’ye yakışmıyor. Stratejik ortağı olan Türkiye ile terör konusunda da uyumlu çalışma ortaya koymalıdır. Onlar gereken adımı atarsa kendileri için bizi için; atmaz ise biz yapmamız gerekeni yaparız. Bugün yaptığımız gibi. Suriye’de ateş durdurmak için ne yapıyorsak orada da aynısını yaparız.
KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ: Avrupalı dostlarımıza bir çift lafımız var. Bu terör örgütü yanında duranların sırtını sıvazlarsanız Türkiye’den şikayet etmeye hakkınız yok. Koruyup kolladıkları terör örgütü uzantıları onların da başını ağrıtacak. Kendi düşen ağlamaz.
BEN AMELEYİM: Basamak metodu uyguluyoruz. MHP ile beraber Anayasa’da yönetim sisteminin değişikliği ile ilgili çalışma yaptık. Ben uzman değilim. Ben inşaatçıyım, ameleyim, ben memleketi imar ile uğraşırım. 14 yıl boyunca elimizi değmediği vatan toprağı kalmadı. Güven ve istikrar olmasa bunları yapabilir miydik? Güçlü iktidarı sağlayacak olan da Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Belediye seçimi biliyorsunuz, vatandaşın anlayacağı sistem; akademik laflara gerek yok. Belediye başkanını seçiyor. Bir de Meclis pusulası alıyor atıyor, bitiyor. Yeni sistem de bu. Meclis’i ayrı seç. İktidar partisi şansı iyi giderse çıkar. Hepsi Ak Parti gibi olmaz. Aynı anda seçimler tamamlanıyor herkes işine bakıyor. Cumhurbaşkanı, yardımcısını, bakanlarını atıyor. 18 yaşındakiler seçilebilecek. Seçen aynı zamanda seçilebilendir.
410 BİN İSTİHDAM: Bu sene dünya ekonomisinde daralma var. Türkiye istediği büyüme oranı ile kapatamayacak. İlk yarı iyi olmasına rağmen üçüncü çeyrekteki o darbe girişimi ve sonrasında küresel piyasalarda yaşanan sorunlar nedeniyle büyüme oranı beklenen altında gerçekleşecek.

‘Mutabakat kolay olmadı’

Başbakan Yıldırım, Suriye’deki ateşkese ilişkin, “Dışişleri Bakanlığı terör örgütlerinin bu mutabakat içinde olmadığını açıkladı. Bunlar hangi terör örgütleridir?” sorusa şu yanıtı verdi: “El Nusra ve DEAŞ terör örgütleri bu ateşkesin tarafı değil. Bu mutabakat kolay olmadı. Bizim terör örgütü olarak öngördüğümüz hiçbir grup bu çözümün bir parçası olamaz, o masada olmaz. Biz de PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak gördüğümüz için bu gayet açık. Başta Cumhurbaşkanımızın gösterdiği büyük çaba ve Rusya Devlet başkanının buna karşılık vermesi sonucu iyi bir noktaya geldik. Ümit ederim ki bu ateşkes kalıcı hale gelir artık ve Suriye’de bölgede, kan dökülmesinin önüne geçmiş oluruz. Oradaki insanlar da artık bu çileden kurtarılmış olur.”

Devletten 10 milyar destek

KAYIP OLMAYACAK: Asgari ücretten kaynaklanan maliyetin bir kısmını biz karşılayacağız. 10 milyar lira bunun karşılığı. Bununla da yetinmedik, yılın vergi diliminden dolayı bazı ücretler asgari ücretin altına düşüyor. Bunu da karşılamaya karar verdik. 1404 lira Ocak ayında da Aralık ayında da aynı olacak. Kaybı olmayacak. Asgari ücreti artırıyoruz ama işverene de destek veriyoruz. İşçilere de paranın aynı kalmasını sağlıyoruz.