Gündem Caretta’ları lodos vurdu!

Caretta’ları lodos vurdu!

11.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdun büyük bölümünde etkili olan lodos, önceki gece İç Anadolu ve Akdeniz’i de vurdu. Didim’de üç Caretta caretta sahile vururken, İzmir sağanak yağışa teslim oldu

Caretta’ları lodos vurdu

Aydın’ın Didim ilçesinde dün sabah saatlerinde Oteller Önü Sahili’nde biri kıyıda, diğer ikisi ise sığ alanda suyun içinde bitkin halde ‘Caretta caretta’ cinsi üç deniz kaplumbağası olduğunu farkeden çevredekiler, durumu Didim Belediyesi’ne bildirdi. Sahile gelen yetkililer, 3 deniz kaplumbağasını kamyonete taşıyıp, ıslak battaniye ve havlu serdi.

Haberin Devamı

Bidonlarla deniz suyu taşıyıp, üzerlerine dökülerek ıslak kalmalarını sağlandı. Didim Hayvan Barınağı Veterineri Ali Karahallı, “Muhtemelen dalgaların etkisiyle kıyıya geldiler. Üç kaplumbağayı kıyıya çıkarıp, durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Aydın Şube Müdürlüğü’ne bildirdik. Gerekli bakım ve tedavileri yapılacak” diye konuştu.

İzmir’de sağanak yağış

- İzmir’de önceki gün akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren şiddetli lodos nedeniyle kentteki yaşam olumsuz yönde etkilenirken çok sayıda ağaç da devrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte akşam saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle de geceyi teyakkuzda geçirdi. Kent merkezinde metrekareye ortalama 22.2 kilogram yağış düşerken, bu rakam Urla’da 38.8 kilograma çıktı. Çeşitli semtlerden gelen su baskını ihbarlarına anında müdahale edildi. Balçova ve Hilal’de ise gece saatlerinde iki evin çatısı çöktü. Her iki olayda da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

- Çanakkale’de önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Trafik ekipleri, sürücüleri yönlendirirken, belediye ekipleri ise Esenler, İsmetpaşa ve Cevatpaşa mahallelerinde tıkanan rögarları açmak için çalışma yaptı.

İnşaat iskelesi devrildi

- Kayseri’de önceki gece başlayan, zaman zaman etkisini artırarak, saatteki hızı 60-75 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle dışarıda bulunanlar zor durumda kaldı. Kent merkezindeki Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde bazı yerlerde ağaçlar, trafik sinyalizasyon direkleri, reklam panoları devrilirken, kent merkezindeki bir inşaatın da iskelesi, otobüs durağının üzerine düştü. Merkez Kocasinan ilçesi Örnekevler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki otobüs durağının boş olması nedeniyle, olası facia ucuz atladı.