Gündem Caretta’nın intikamı

Caretta’nın intikamı

16.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sonunda carettaların da dengesini bozduk! İnsan eliyle beslenen kaplumbağalar aç kalınca tatilcilere saldırdı

Caretta’nın intikamı

Bodrum yakınlarındaki Orak Adası’na tekne turuyla gelen tatilcilere caretta caretta kaplumbağaları saldırdı. Son üç günde 9 ayrı caretta saldırısında yaralanan 2’si çoçuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi alan sorumlusu Ahmet Yavuz Candan, “Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar insanların elle beslemesi sonucu beklenti içinde oluyorlar. Umduklarını bulamayınca ise saldırıyorlar” dedi.

‘Beslemeyin’ uyarısı

Candan, tatilcilerin carettaları beslememeleri için uyardı. Deniz kaplumbağaların saldırısı sonucu İstanbul’dan tatile geldikleri öğrenilen 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile Hande Akgül, Bodrum’da yaşayan Nur Çiçek (32) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

Caretta caretta tarafından sağ kolu ısırılan kız çocuğunun acı içinde tekneye alınması da diğer tatilciler tarafından görüntülendi. Yaralanan üç kişiye kaldırıldıkları hastanede tetanoz aşısı yapıldı. Tekne kaptanı Yiğit Çelik, Orak Adası’nda carettaların denize girenlere saldırmasının neredeyse her gün yaşanmaya başladığın belirterek “Her konakladığımızda biri çığlık çığlığa bağırıyor” dedi.