Ekonomi ‘Cari açığımız her yıl 10 milyar dolar azaltılabilir’

‘Cari açığımız her yıl 10 milyar dolar azaltılabilir’

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yalıtım sektörünün önemli uygulayıcı markalarından GN Yapı, ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

‘Cari açığımız her yıl 10 milyar dolar azaltılabilir’

Bu kapsamda her yıl ‘Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı’nı düzenleyen GN Yapı, bu yıl yedincisini yaptığı organizasyonda ısı yalıtımının önemi ve sağladığı katma değer konularını odağına aldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan GN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Güney 15 milyon konutun yalıtımsız olduğunun araştırmalar sonucu belirlendiğini ve söz konusu konutların ısı yalıtımı yaptırması durumunda Türkiye’nin cari açığının her yıl 10 milyar dolar azaltılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ısınma

Güney, “Yatırım maliyetlerine ilişkin korkular nedeniyle sürekli ertelenen ve israfa neden olan yalıtım, ülkemiz ve aile bütçemiz için ciddi öneme sahip. Biz, ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlamak, konutların değerini arttırmak, küresel ısınmayı önlemek ve sağlıklı yaşanılabilir kentler hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu misyon ile her yıl ciddi büyüme oranları yakalayarak 4 milyon metrekareyi aşan ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirdik” dedi.