Dünya Trump'tan Rusya'daki terör saldırısına tepki

Trump'tan Rusya'daki terör saldırısına tepki

03.04.2017 - 21:39 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın St. Petersburg  kentinde metroda meydana gelen terör saldırısını kınayarak, "Korkunç bir şey,  dünyanın her yerinde oluyor. Kesinlikle korkunç." ifadesini kullandı.

Trumptan Rusyadaki terör saldırısına tepki

Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Beyaz Saray'daki görüşmesinden sonra basın mensuplarının Rusya'daki saldırıyla ilgili sorusunu cevapladı.

Haberin Devamı

Saldırıyla ilgili "Korkunç bir şey, dünyanın her yerinde oluyor. Kesinlikle korkunç." şeklinde kısa değerlendirme yapan Trump, konuyla ilgili diğer sorulara cevap vermedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN KINAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı da Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroda meydana gelen terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark toner, Rusya'daki terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, St. Petersburg metro hattı yolcularına yapılan saldırıyı kınamaktadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

St. Petersburg'da metroda iki istasyon arasında düzenlenen terör saldırısında 10 kişinin öldüğü, 47 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Rus medyasında yer alan haberlerde patlamanın nedeninin tren vagonuna yerleştirilen parça tesirli bomba olduğu belirtilmişti.