Gündem CAT timleri o hainlerin peşinde

CAT timleri o hainlerin peşinde

16.07.2016 - 13:51 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Marmaris'te kaldığı otelden ayrılması ardından oteli bombalayanlar dağlık alana kaçtı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı Marmaris'teki otele saldırı emrini verdiği Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Kızılelma, Kocaeli'de gözaltına alındı.

CAT timleri o hainlerin peşinde

Darbe girişimlerindeki askerler ve kullandıkları helikopterler, havanın ağarmasından önce bölgeden uzaklaşırken, 2 polis şehit oldu. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı CAT (Karşı atak timi) isimli özel polis kuvvetleri de bölgeye gelerek dağlık alana kaçtığı öne sürülen askerleri aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı Marmaris'teki otele saldırı emrini veren komutan olduğu iddiasıyla Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Marmaris Grand Yazıcı Club Turban’daki bir villada tatilini geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul ve Ankara’dan bazı askeri grupların ’kalkışma’ girişimlerinde olduğunun anlaşılması üzerine ilk açıklamayı saat 23.15’te Grand Yazıcı Mares Otel’de yaptı. Halkı meydanlara çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız" dedi. Açıklama ardından helikopterle otelden ayrılan Erdoğan, İstanbul’a gitti.

Haberin Devamı

KALDIĞI OTELE 1.5 SAAT SONRA BOMBA

Erdoğan’ın ayrılması ardından yaklaşık 1.5 saat sonra İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandığı belirtilen 3 helikopter, Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele ateş açarak bombaladı. Ayrıca darbe teşebbüsündeki 40’a yakın asker, karadan otelin bitişiğindeki Case De Maris’i ablukaya aldı.

POLİS 2 ŞEHİT VERDİ

Haberle birlikte saldırı bölgesine başta özel harekat polisleri olmak üzere çok sayıda polis memuru otomatik silahlarla sevk edildi. Muğla Valiliği’nde ise Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Geçen zamanla darbe girişimindeki askerlerle çatışmaya giren polislerden ikincisinin şehit olduğu haberi geldi. Ayrıca darbe girişimindeki askerlerle çatışmaya giren 8 polis memuru ise yaralandı.

CAT TİMLERİ BÖLGEDE

Sabaha kadar süren çatışmalar daha sonra bir anda kesildi. Darbeci askerler önce helikopterlerle bölgeden uzaklaştı. Daha sonra kalkışma yapan askerler de bölgeden ayrıldı. Darbe girişimindeki askerlerin, Marmaris-İçmeler Yolu üzerinde bulunan sık ormanlıkla kaplı dağlık alana kaçtıkları belirtildi. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı CAT isimli özel polis kuvvetleri ile Aydın, Muğla ve Antalya’dan gelen özel harekat timleri, haritada bölgeyi inceleyerek yapılacak operasyon için çalışma başlattı. Otomatik ve ağır silahlarla donatılan yaklaşık 300 kişilik polis kuvveti, Turban Mevkii’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı villa çevresine kadar 1 kilometrelik alanda arama çalışması başlattı. Cumhuriyet Caddesi’nden turistik İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 8 kilometrelik karayolu ve sahil yürüyüş yolu polis tarafından abluka altına alınarak araç ile sivillerin geçişi yasaklandı.

Haberin Devamı

Uzunyalı Mevkii sahil yolunda bulunan bazı villa ve otellerin camları isabet eden kurşunlarla kırıldı. Gece, çatışma sırasında iki restoranın eşyaları zarar gördü. Çevre villa ve apartmanlarda kalanlar tahliye edildi. Otellerde kalan tatilci ve turistlerin yaralanmadığı öğrenildi. Ancak çatışma sırasında bazı özel araçlar ile oteller zarar gördü.

EMRİ VEREN KOMUTAN GÖZALTINA ALINDI

eniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Kızılelma, Kocaeli'de gözaltına alındı. Kızılelma'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı Marmaris'teki otele saldırı emrini veren komutan olduğu iddiasıyla soruşturma sürdürülüyor
FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Kocaeli'de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CAT timleri o hainlerin peşinde

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kartepe'deki Deniz Hava Üs Komutanlığına giden İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve polis ekipleri, Kızılelma'nın karargahta olduğunu tespit etti.
Gözaltına alınan Kızılelma'nın İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük yaptığı açıklamada, gözaltına alınan Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Kızılelma'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı Marmaris'teki otele saldırı emrini veren komutan olduğu iddiasıyla soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.