Zonguldak Çates Derin Deniz Deşarjı Projesi

Çates Derin Deniz Deşarjı Projesi

09.05.2017 - 19:00 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ta ÇATES Derin Deniz Deşarjı Projesi'nin çevresel etki değerlendirme toplantısı yapıldı

Çates Derin Deniz Deşarjı Projesi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde kurulu bulunan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) Derin Deniz Deşarjı Projesiyle ilgili "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)" toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Projeyle ilgili "ÇED sürecine vatandaşların katılımını sağlamak, bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak" amacıyla belediye düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bölge halkı termik santralin atık suyunun denize deşarjı için hazırlanan 10 milyon lira bedelli projeye destek verirken, bazı vatandaşlar beldede yeni termik santral kurulmamasını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

TEMA Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Berran Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, atık suların deniz ekosistemine zarar verdiğini belirtti.

Çatalağzı Çevre Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Aydemir Akbaş da projenin deniz ekolojisine faydalı olduğunu ifade ederek, "Fakat bizim çevremizde kül barajıyla ilgili bu kadar problemimiz, santrallerin emisyonuyla ilgili bu kadar sorunlar varken, iyileştirmenin balıklardan önce balıkları tutacak insanlar üzerindeki etkilerinin düzeltilmesi lazım. Biz kesinlikle bu projeye karşı değiliz." diye konuştu.