Gündem Çatıdan çatıya atlayarak kaçmaya çalışan firari mahkum yakalandı

Çatıdan çatıya atlayarak kaçmaya çalışan firari mahkum yakalandı

26.04.2016 - 16:27 | Son Güncellenme:

İstanbul Okmeydanı'nda tedavi için getirildiği hastaneden filmleri aratmayan bir planla kaçan ve iki haftadır her yerde aranan Hünkar Karataş, dün gece Sütlüce’de yakayı ele verdi. Yanında saklandığı arkadaşının evinde polis yelekleri, çelik yelekler ve polis şapkaları bulundu. Karataş, gazetecilerin "Tekrar kaçmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet düşünüyorum. Neden olmasın?" yanıtını verdi.

Çatıdan çatıya atlayarak kaçmaya çalışan firari mahkum yakalandı

İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine 11 Mart tarihinde tedavi için getirilen Hükümlü Hünkar Karataş, filmleri aratmayan bir planla kaçmıştı. Cezaevi arkadaşı olduğu öğrenilen Bora Y.’nin tuvalete bıraktığı tabancayı alan Hünkar Karataş, jandarma ekipleriyle girdiği kovalamaca sonucu kaçmış, olay sırasında Bora Y. jandarmanın açtığı ateş sonucu ağır yaralanarak hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Geniş çaplı bir araştırma başlatan polis, şüpheliyle irtibatı olabilecek kişileri takibe aldı ve şüphelinin sahte pasaport hazırlatarak Kıbrıs ya da Gürcistan’a kaçmayı planladığını tespit etti.

Birkaç saat arayla kurtuldu

Dedektifler daha önce üç ayrı adrese baskın yapıldı ancak şüpheli her seferinde birkaç saat önce evden ayrılarak kurtulmayı başardı.

Polis, son olarak firari Karataş’ın seyyar satıcılık yapan arkadaşı Ahmet K. ile irtibatlı olduğunu tespit etti. Ahmet K.'nın Sütlüce Keçecipiri Mahallesi, Kulübe sokak üzerindeki adresi belirlendi.

Dün öğleden itibaren takibe alınan eve, şüphelinin içeride olduğunun tespit edilmesinin ardından operasyon yapıldı.

Eve baskın

Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyonda ekipler evin kapısını çaldığı sırada pencereden çatıya çıkan Hünkar Karataş ile Ahmet K. kaçmaya başladı. Polislerinde takibe başlaması üzerine Sütlüce’deki evlerin çatılarında filmleri aratmayan sahneler yaşandı.

Haberin Devamı

Takibe alınan şüphelilerden önce Ahmet K. bir evin bahçesinde yakalandı, Hünkar Karataş ise bir evin çatısında gözaltına alındı. Yakalandığında Karataş'ın elinde namlusuna mermi sürülmüş bir tabanca vardı.

Polis yelekleri, şapkalar, kelepçeler

Karataş’ın saklandığı evde bulunan 6 polis şapkası, 5 polis yeleği, 1 adet çelik yelek, 2 tabanca, mermiler, polis rozetleri, kelepçeler ve bir miktar uyuşturucu incelenmek üzere laboratuara gönderildi. Bulunan malzemelerin hangi amaçla evde tutulduğu ise araştırılıyor.

Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Karataş, basın mensuplarının "Tekrar kaçmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet düşünüyorum. Neden olmasın?" diye yanıt verdi.