Gündem Çatışmada bir taksici öldü

Çatışmada bir taksici öldü

10.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 7 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen üç mahallede başlatılan PKK’lı teröristlere yönelik operasyon da sürüyor.

Çatışmada bir taksici öldü

- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 7 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen üç mahallede başlatılan PKK’lı teröristlere yönelik operasyon da sürüyor. Caddedeki barikatı kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine düzenlenen roketatarlı saldırıda iş makinesini kullanan polis memuru yaralandı. Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki birçok ev ve iş yeri, terörist saldırıları nedeniyle tahrip oldu.

Haberin Devamı

- Mescit Mahallesi’nde çatışmalar yer yer devam ederken, mahalleye 150 metre mesafede bulunan bölgedeki çatışmada mermilerin isabet ettiği taksi şoförlüğü yapan 45 yaşındaki Mehmet Gündüz yaşamını yitirdi, 50 yaşındaki Abdulsemet Kesici, 44 yaşındaki Seyfettin Kurt ile Kudbettin Çiçek yaralandı.


PTT aracını kaçırdılar

- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesen bir grup PKK’lı, PTT’ye ait kargo aracını gasp etti. Araçtaki 2 kişi serbest bırakılırken, aracın bulunması için operasyon başlatıldı.

- Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde geçen cuma düzenlenen operasyonda YDG-H ilçe sorumlusu olduğu öne sürülen ve iki polis memurunun şehit edildiği olayla ilgilitutuklanan Hüseyin Aydın’ın ikizi Hasan Aydın ile Aziz Dursun, Murat Kılıç, Mehmet Ortakçıer ve Orhan Bulut da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen beş kişi “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Öncek gün düzenlenen operasyonda da HDP Ceylanpınar İlçe yönetici Serdar F. ile babası Abdulkadir F. de gözaltına alındı.