Gündem Çatışmasızlık bölgesinde halkın umudu TSK

Çatışmasızlık bölgesinde halkın umudu TSK

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Astana anlaşmaları çerçevesinde intikal edeceği İdlib çatışmasızlık bölgesinde, halkın güvenli bir yaşama kavuşma umutları artıyor.

Çatışmasızlık bölgesinde halkın umudu TSK

İdlib gerilimi azaltma/çatışmasızlık bölgesi içinde yer alan batı Halep kırsalındaki Daret İzze ilçesinde halk TSK’nın ateşkes rejiminin takibi için gelmesinden mutlu olduklarını dile getirdi. İlçedeki Kinan Hastanesi Müdürü Muhammed Abbas, “Türk ordusunun sessizce ve çatışmasız bir şekilde girmesini temenni ediyoruz. Bölgemiz farklı bir konuma sahip. Bir yandan ayrılıkçı PKK, bir yandan da rejim güçleriyle karşı karşıyayız. Rejimin sürekli saldırılarına maruz kalıyoruz. Eğer TSK girerse saldırılar, çatışmalar sona erecek” dedi.
‘Ölüm bitsin’
18 yaşındaki Ağit Reşit “Bizim için öncelikle uçakların tepemizde olmaması en önemli şey. Gördüğünüz gibi yıkım ve ölümlerin olmaması, bizim tek isteğimiz. Türk Ordusu İdlib’e girmezse, çatışmalar ve ölümler sürecek. Uçaklar hep hava olacak, evler yıkılacak” diye konuştu. 48 yaşındaki Cemil Derviş “Normal, güvenilir günlük hayatımıza yeniden kavuşacağız” derken 49 yaşındaki memur Yahya Lüle de şunları söyledi:
“7 yıldır hava saldırılarına maruz kaldık. İnşallah TSK intikal eder de insanlar evlerine döner. Güvenlik ve barış sağlanır.”

Eve dönecekleri günü bekliyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Astana anlaşmaları çerçevesinde intikal edeceği İdlib çatışmasızlık bölgesinde yaşayan sığınmacılar, Türkiye’nin sağlayacağı güvenli ortam sayesinde evlerine dönmeyi umuyor. Türkiye sınırında yer alan Atme kampında yaşayan siviller, zorlu şartlar altında yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı