Gündem Çavuşoğlu: ABD bize verdiği sözü tutmadı

Çavuşoğlu: ABD bize verdiği sözü tutmadı

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den yapılan açıklamalar nedeniyle Afrin’e yapılacak harekâtın ertelenmeyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu: ABD bize  verdiği sözü tutmadı

Çavuşoğlu, Afrin operasyonuyla ilgili Rusya ile yürütülen temaslar konusunda “Suriye’de bir çok aktör var. Bu bölgede farklı ülkeler, pozisyonlar ve üsler var ve havadan müdahale için bu koordinasyonun da iyi yapılması lazım ki herhangi bir kaza yaşanmasın. Bunları da Moskova’da Genelkurmay Başkanımız ve arkadaşlarımız görüşecek” dedi.
Çavuşoğlu, dün CNN Türk’te soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD’nin “Suriye’de sınır birlikleri” hakkındaki açıklamalarından sonra, ABD Savunma Bakanı James Mattis ve Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yapılan görüşmelerde rahatsızlığın çok açık şekilde dile getirildiğini söyledi.
‘Ertelenmeyecek’
Çavuşoğlu, ABD’nin, Türkiye’nin yanı sıra Fransa gibi koalisyon ülkelerine Rakka operasyonundan sonra verilen silahların toplanacağı yönünde verdiği sözü tutmadığını belirterek, “ABD, bize Menbiç’te verdiği sözü tutmadı” dedi.
Son açıklamadan sonra ABD’den somut adım beklediklerini söyleyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin açıklamalarının ardından Türkiye’nin olası operasyonunun ertelenmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı