Antalya “ÇAVUŞOĞLU, ANTALYA’NIN VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

“ÇAVUŞOĞLU, ANTALYA’NIN VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

18.10.2015 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

“ÇAVUŞOĞLU, ANTALYA’NIN VİZYON PROJELERİNİ AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Vizyon Şehir Antalya’ sloganıyla, Antalya’nın geleceğine ışık tutacak projelerini tanıttı. Çavuşoğlu, ulaşımdan, turizme, hızlı trenden, eğitime kadar birçok mega projesinin tanıtımını yaptı.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamındaki proje tanıtım toplantısını Antalya Kültür Merkezi’nde(AKM) gerçekleştirdi.
Toplantıya, AK Parti milletvekili adayları Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, İbrahim Türkiş, Işılay Işıldar Can, Hakkı Beşkazalı, Ercan Mekteplioğlu, İzzet Yılmaz, Murtaza Tamyürek, Mustafa Akdeniz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Antalya’nın barışın ve kardeşliğin şehri olduğunun altını çizerek, Antalya’nın umut ve cesaret olduğunu kaydetti.
Antalya’yı geleceğe taşıyacak vizyonu açıklamak için bir araya geldiklerini ifade eden Çavuşoğülu, “14 Ağustos 2001 yılında ’Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek Afyonkarahisar’dan yola çıkan bir hareketin bayraktarlığını yapmak hiç kolay değildi. Ama yine Antalya ufkumuzu açtı, yolumuzu aydınlattı. 14 yıl sonra yine bugün o aydınlık geleceği inşa etmenin seferberliği içindeyiz. Dünya, dün asrın projesine şahitlik etti. Anamur’dan yavru vatan Kıbrıs’a, 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan 107 kilometrelik projenin açılışı cumhurbaşkanımız ve başbakanımız tarafından yapıldı. Bizim Türkiye vizyonumuz, bizim millete ve insanlığa hizmet anlayışımız işte budur” diye konuştu.
“DÜN OYNANAN OYUN BUGÜN AK PARTİ’YE OYNUYORLAR”
Rahmetli Adnan Menderes’in “Yeter söz milletindir” haykırışının kendilerine rehber olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, “Türkçe ezan gibi milletimizin yüreğini acıtan yaralara da yine rahmetli Menderes son verdi. Ancak ne yazık ki 1960’da bir ihtilal sonucunda tutuklandı, hapsedildi. Hukuk tarihimizin utancı olan bir yargılama sonucunda asılarak şehit edildi. Ama milletimiz Menderes’in aziz hatırasını hiçbir zaman unutmadı. 1960 darbesi, ülkemizde ne yazık ki kötü bir gelenek başlattı. 1971’de, 1980’de, 1997’de de darbeler yaşandı. Milli iradeye ipotek kuruldu. AK Parti iktidarına karşı da birçok darbe girişimi oldu. Dün oynanan oyunun aynısını bugün AK Parti’ye karşı da oynadılar, oynuyorlar. Partimize kapatma davası açtılar. 14 Mayıs 2013’te son IMF taksitimizi ödedikten sonra, Gezi olaylarını tertiplediler. 17-25 Aralık darbe girişimlerinin boyutlarını artık milletimiz çok iyi biliyor” dedi.
7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloyu fırsat bilip hain terör örgütleri kirli planlarını ve kalleşliğini yine gösterdiğini işaret eden Çavuşoğlu,
“Daha geçtiğimiz hafta Ankara’da teröristler yine demokrasinin kalbine bomba attılar, sivil vatandaşlarımızı öldürdüler. Evet. Terörün dili, dini, ırkı, milliyeti yok. Ama şunu bilin bizim de korkumuz yok. Rahmetli Özal’ın suikast girişimine uğradığı anda dahi ’Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz’ diyecek cesareti ve dik duruşundan ilham aldık. Sandıkla, demokrasiyle bu ülkeyi ve bu milleti istikametinden çeviremeyeceksiniz. Ama anlaşılıyor ki bizim büyük Türkiye idealimiz bazılarına fazla geldi. ’Bu Türkiye de fazla olmaya başladı’ dediler. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimiz birilerinin uykusunu fena kaçırıyor. Kendi uydumuzu fırlatmamız, kendi silahımızı, helikopterimizi üretmemiz birilerini çok rahatsız ediyor” ifadelerine yer verdi.
Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “ Senaryo aynı, tuzak aynı, manşetler aynı, tahrikler aynı. Ama bu millet, sizin hain planlarınıza asla geçit vermeyecek. Çünkü Antalya milli iradeyi özümsemiş, demokrasinin kalesi olan bir şehirdir. Biz demirden korksaydık trene binmezdik. Hele hızlı trene hiç binmezdik. Korkmuyoruz, korkmayacağız, isteseniz de istemeseniz de bu kervan yürüyecek. Türkiye artık takip eden değil takip edilen bir ülkedir. Türkiye artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Türkiye artık yön verilen değil, yön veren bir ülkedir. Dünya siyasetinin nesnesi değil öznesiyiz. Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, Türk lirası, artık dünyanın her yerinde çok farklı anlam ifade ediyor, itibar görüyor. Bizim güçlünün değil haklının, zalimin değil mazlumun yanında duruşumuzun önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Türkiye’nin haktan ve adaletten yana duruşu sayesinde bugün dünyanın dört bir yanında mazlumların çaresiz bakışları umuda dönüşüyor.”
Yeni bir seçimin arefesinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, “Siyası partiler her seçim döneminde seçmene vaatte bulunur. AK Parti güçlü seçim beyannameleriyle bu konuda diğer siyasi partilere de örnek olmuştur.
AK Parti sadece seçim beyannamelerini ciddiye almamış, yapamayacağını vaat etmeyen, vaat ettiğini yapan sıyası iktidar olarak da tarihe geçmiştir. AK Parti yapamayacağın vaat etmemiştir. Vaat ettiğini ise yapmıştır. 300‘den fazla mega projeyi hayata geçireceğiz.İstanbul’da üçüncü köprü, üçüncü havalimanı bitiyor. İnsanımıza dokunan vaatlerle yeniden hayat standardımızı güçlendireceğiz. Demokrasi, özgürlük ve yeni bir anayasa diyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra 1982 darbe anayasasından kurtulacağız. Biz insana dokunuyoruz. Enerjimizi oradan alıyoruz. Toplumun her kesimine müjdelerimiz var” şeklinde konuştu.
KADINLAR UNUTULMADI
Partisinin seçim beyannamesi hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “Bütün annelerimize ’doğum hediyesi’ programı kapsamında, ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üç ve üzerinde çocuklar için 600 TL ödeme yapılacak. Uyuşturucu bağımlısı çocuklarımızın tedavi ve psiko-sosyal rehabilitasyonu sağlanacak. Kadın girişimcilere 100 bin TL’ye kadar 5 yıl vadeli kredi. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süre memuriyet kıdeminde değerlendirilecek. Çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak, ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı kredi garanti fonu ile yüzde 85 kefalet devlet tarafından karşılanacak” dedi.
“GENÇLER KENDİ İŞİNİ KURACAK”
Gençler için seçilme yaşının 18’e ineceğini aktaran Çavuşoğlu, “Gençlerimizi unutmadık. Gençlerimiz ülkenin geleceğidir. Türkiye’nin bugünkü en büyük gücüsünüz. Tüm gençlerimiz gençlere ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlere, 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek.
Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize, 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Türk Hava Yolları, öğrenciler için iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda 25 indirim sağlayacak. Pasaport içinde harç alamayacağız. Yükseköğrenimde her öğrenciye yurt garantisi vereceğiz” dedi.
“EMEKLİ VE ESNAF”
Beyannamede emekli ve yaşlıları da unutmadıklarını aktaran Çavuşoğlu, “Tüm işçi ve bağkur emeklilerimize de önümüzdeki dönemde yıllık ilave bin 200 TL verilecek. TOKİ eliyle emeklileri uygun koşullarla konut sahibi yapacağız.
Bağkur sigortalısı esnafımızın emekli aylıklarından kesilen “sosyal güvenlik destek primi kesintisi” kalkacak. Esnafa 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıya sembolik bir kira bedeliyle, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası. Her bir kobi için 1,5 milyon TL olan kefalet limitini imalat sektöründe faaliyet gösteren kobilerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye, her bir risk grubundaki imalatçı kobiler için ise 3 milyon TL’ye çıkarıyoruz” açıklamasını yaptı.
Çiftçiler içinde yemde KDV’yi kaldıracaklarının müjdesini veren Çavuşoğlu, “Gübrede KDV’yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek.Çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Koyun ve keçi yetiştiriciliğine yönelik teşvikleri artıracağız” dedi.
Şubat döneminde öğretmen alımı yapacaklarını aktaran Çavuşoğlu, yükseköğretim öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede yurt yapımlarının devam edeceğini kaydetti.
İhtiyacı olan her kişinin evinde bakım hizmetlerinin karşılanacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Yurt genelinde oluşturulacak 29 sağlık bölgesinde toplam 56 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizi hizmete açacağız. Ülke genelindeki toplum ruh sağlığı merkezi sayısı ve kapasitesini artıracağız. Mili aşı projemiz ile kendi aşımızı üreteceğiz. Tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin mücadele edeceğiz. Asgari ücret 1.300 TL olacak. Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracağız. Yapılan işin tehlike sınıfına göre, asgari ücrette farklılaştırılma sağlayacağız. Alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde çalışanlar kamuda istihdam edilecek” dedi.
Turizmi çeşitlendireceklerini ifade eden Çavuşoğlu, “ Sağlık ve termal turizm, kış turizmi, golf turizmi, deniz turizmi, eko-turizm ve yayla turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi turizm türlerini öncelikli olarak ele alacak ve geliştireceğiz. Türk gemi adamlarının istihdamı artırılacak. Deniz turizminde ihtiyaç duyulan tekne bağlama kapasitesi yükselecek. Turizm merkezlerinde bürokrasiyi azaltacak ve sermaye akışını kolaylaştıracak yeni “alan yönetim” modelleri geliştireceğiz. Kıyılarda yat turizmi için yat limanlarının standartı yükselecek. İhracat desteklerinde gelişme potansiyeli olan sektörlere öncelik verilecek.
AB dışı ülkelere olan mal ve hizmet ihracatını artırmak için gerekli düzenlemeleri yapılacak. Komşu ülkeler ve dış ticaretimizin bulunduğu diğer ülkelerle gümrük işlemleri hızlanacak” şeklinde konuştu.
Yaşam alanları çevresinde çok amaçlı spor salonu kurulacağını,sportif yeteneklerin erken yaşta tespit edilmesi için çalışacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, spor turizmini geliştireceklerini vurguladı.
Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayanlara seçilme hakkı da sağlayacaklarını belirterek, ülkesine gelmek isteyen gurbetçilere THY uçuşlarında 1 Kasım’dan sonra yüzde 20 indirim uygulanacağının altını çizdi.
“VİZYON ŞEHİR ANTALYA”
Çavuşoğlu Antalya için projelerini ise “Vizyon Şehir Antalya” sloganıyla anlattı.
Antalya’nın son dönemde önemli uluslar arası organizasyonlata ev sahipliği yaptığını aktaran Çavuşoğlu, “Nato Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya’da yapıldı. G20 Liderler Zirvesi Kasım ayı içinde Antalya’da yapılacak. EXPO 2016 Antalya’nın gelecek yıl açılışı yapılacak. Çiçek açan şehirler yarışmasında kentimiz altın madalya aldı. Bu etkinlikler ancak dünyanın en güvenli 20 şehrinden birinde, dünyanın en çok turist çeken şehrinde ve dünyanın çiçek açan şehrinde yapılabilirdi. İşte o şehir Antalya” dedi.
“YOL PROJELERİ”
Ulaşımı kolay bir Antalya hedeflediklerine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Kaş’tan Gazipaşa’ya duble yol, köprüler, viyadükler, altgeçitlerle kırmızı ışıksız ulaşım sağlayacağız. Antalya- Afyonkarahisar otoyolu hizmete girerken bu yol, Ankara ve İzmir otolu ile bağlanıyor. Aydın-Denizli-Antalya otoyolu hizmete girecek. Antalya-Mersin bölünmüş yolu ile mesafeyi 3 saat kısaltıyoruz. Gazipaşa-Kazancı,Ermenek ve Göktepe yolu toplam uzunluğu 84 kilometre olup, 2016’da temeli atılıp, iki yıl içinde bitirilecek. Alanya-Sarıveliler,165 milyon TL’ye mal olacak yol ile mesafeyi 5 kilometre kısaltıyoruz. Proje 3 yıl içinde tamamlanacak.Antalya-Manavgat ve Konya bölünmüş yol ile birleşiyor. Konya arasındaki mesafeyi 3 saate düşürecek olan Alacabel tüneli 2 yıl içinde bitiyor. Antalya ve Alanya arasındaki köprülü kavşaklar hızla tamamlanacak. Antalya-Burdur(Çubukbeli tüneli)2017 yılında tamamlanıyor. Gazipaşa’dan Kaş’a kesintisiz bölünmüş yol ile güveli ve hızlı ulaşım sağlayacağız” dedi.
HIZLI TREN
Antalya’nın 2019 yılında hızlı trene kavuşacağının müjdesini veren Çavuşoğlu, “Antalya-Isparta- Burdur- Afyonkarahisar-Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı, Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren hattı ile Antalya,İstanbul arası 4.5 saat, Antalya,Ankara arası 3 saat olacak. Hızlı tren Konya, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kars, Tiflis, Bakü, Aşkabat, Orta Asya ve Çin’e uzanacak. Türkiye’nin her yerini ağ gibi hızlı trenlerle öreceğiz” ifadelerine yer verdi.
“CARETTA CARETTA HAVALİMANI”
“Türkiye’de hayal edilemeyenleri gerçekleştiriyoruz” diyen Çavuşoğlu, “Alanya -Gazipaşa havalimanına 1 milyon yolcu geliyor. İlk viyadüklü havalimanıdır. 3. havalimanı batı Antalya’ya caretta caretta ismiyle yapılacak. Onlar hayal eder, AK Parti gerçekleştirir. Şuan havalimanı için 3 noktada çalışma yapılıyor. Bana şöyle der oldular, “Diplomasının yanında havalimanı yaptırma uzmanı oldu.’ İnşallah 3’üncüyüde yapacağız. Demre ve Lara’ya kruvaziyer limanları yapıyoruz" diye konuştu.
“2 YENİ KAYAK PİSTİ”
Alanya, Kemer ve Kepez içlerine birer kongre merkezi yapacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar 20 yeni golf sahası olacak. Saklıkent kayak pisti yenileniyor. Bunun yanında Akseki - Göktepe, Alanya - Akdağ kayak pistleri için çalışmalar başladı. Manavgat ve Alanya’da organize sanayi bölgeleri kurulacak. Korkuteli ve Kumluca’da tarım ihtisas bölgelerini gerçekleştireceğiz.Sera kurmak ve yenilemek isteyenlere uygun kredi desteği sağlanacak” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM”
Antalya’nın bir eğitim şehri olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, “6’ıncı üniversiteyi Manavgat’a açıyoruz. 20 bin öğrenci kapasiteli ilk eğitim kampüsünü Varsak’da inşa ediyoruz. Büyük bir tenis kortu yapacağız. Nasıl Wimbledon varsa, Amerika açık varsa, Türkiye’de Antalya open tenis turnuvasını gerçekleştireceğiz. Antalya’ya veledrom ve hipodrom yapıyoruz. Tüm uluslararası turnuvaların merkezi olsun diye çalışıyoruz.
Antalya’nın stadı bitti. Antalya Beşiktaş maçını 33 bin kişilik yeni stadında yapacak. 10 bin kişilik kapalı spor salonu da bitiyor”dedi.
Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi Kepez’de inşa edildiğini aktaran Çavuşoğlu, “Alanya bölge hastanesinin yatak kapasitesini 600’ e çıkarıyor eğitim ve araştırma hastanesine çeviriyoruz. Tıp fakültesine entegre ediyoruz. İçinde 20 bin kişinin yeni bir bilim ve teknoloji şehri kuruyoruz” dedi.
“BİZE GÜVENİN”
AK Parti kadrolarına güvenilmesini isteyen Çavuşoğlu, “Bu teşkilata güvenin. Biz Türkiye için çalışacağız. Türkiye’nin bugün her zamankinden daha fazla bizlere ihtiyaç duyuyor. Bu mesele Türkiye’nin meselesidir. Bizim sevdamızda, aşımızda, rüyamızda, hayalimizde bu ülke ve bu büyük millettir. AK partinin kaderi Türkiye’nin kaderidir. AK partinin hedefi Türkiye’nin hedefidir. Her zamankinden kinden daha fazla destek verin AK Parti’yi iktidar yapalım. Türkiye’yi yeniden şaha kaldıralım. Yine ilk günkü aşkla yollardayız” açıklamasını yaptı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek, Antalya’da her seçimde oylarını arttırmak için çalıştıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından, AK Parti Antalya Milletvekili adayları tanıtıldı.