Gündem Çavuşoğlu: Lider kadrosu hedefte

Çavuşoğlu: Lider kadrosu hedefte

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Irak’ta Kandil bölgesine yönelik çok başarılı bir harekât yürütüldüğünü, bunun paralelinde sözde lider kadrosuna yönelik devam eden etkin çalışmadan da sonuç alacaklarını belirtti.

Çavuşoğlu: Lider kadrosu hedefte

Çavuşoğlu, dün TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kandil operasyonuna değinen Çavuşoğlu, dağlarda, inlerde bu mücadeleyi sürdürdüklerini ancak bataklığı kurutmak gerektiğini söyledi. Teröristlerin Türkiye sınırını geçtiğinin Irak tarafından da bilindiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu nedenle karşı taraftaki bataklığı da kurutmak gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Başkalarının anlık bilgi verip vermemesi gibi bir dertleri olmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, gerekli teknoloji ve imkanlara sahip olduklarını, tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğunu söyledi.

‘İran da biliyor’

Terör örgütünün İran için de bir tehdit olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Şu an İran’a saldırmıyorlar diye yarın, iki gün sonra İran’a saldırmayacakları anlamına gelmez. Bunu İran da biliyor. Dolayısıyla İran ile bizim sürekli iş birliği içinde olmamız lazım. Adeta aralarında çatışmasızlık var. İran da biliyor ki; bu hücre orada uyuyor, her an ilk fırsatta İran’ı tekrar hedef alabilir” diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu bölgede terör örgütü temizlendikten sonra kimlerin yönetimde yer alacağına da Türkiye ile ABD’nin birlikte karar vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Başka çare yok’

Menbiç’in içine gireceklerinin altını çizen Dışişleri Bakanı, “Menbiç’in içinde her yerde olacağız” dedi.

Mahmur Kampı’nın resmen BM kampı gibi görülse de artık bu kurumun orada elemanı ve yöneticisi olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, herhangi bir yerde bir boşluk oluştuğunda orada ilk boşluğu dolduracakların teröristler olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Dolayısıyla bu bölgede de PKK kamplarını temizleyeceğiz. Başka çaremiz yok” diye konuştu.