Siyaset Çavuşoğlu’nun toplantısına da iptal

Çavuşoğlu’nun toplantısına da iptal

07.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacakları toplantıların Daggenau ve Köln Belediyeleri tarafından iptal edilmelerinin ardından bu kez de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hamburg’da bugün katılması planlanan toplantısı iptal edildi.

Çavuşoğlu’nun toplantısına da iptal

Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde Plaza Event Center’de yapılacağı duyurulan Çavuşoğlu’nun toplantısının iptal gerekçesi ise yangın önlemlerinin yetersizliği. Welt Online’in bildirdiğine göre, salon Hamburg Belediyesi tarafından yangın alarm sisteminin gerekli şartları karşılamadığı gerekçesiyle kapatıldı. Salonun havalandırma sisteminin de çalışmadığının tespit edildiği belirtilirken, söz konusu salonun sadece Çavuşoğlu’nun toplantısına değil, diğer toplantılara da kapatıldığı ifade edildi. Çavuşoğlu’nun saat 18:00’de burada toplantı yapacağı duyurulmuştu.

Bu arada Anadolu Ajansı tarafından geçilen bir haberde Çavuşoğlu’nun toplantısı için başka bir salonun ayarlandığı belirtildi.

Yıldız’a da veto

Öte yandan Almanya’da Hessen eyaleti Kelsterbach Belediyesi Konferans Merkezi’nde Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın vereceği konferans, kira sözleşmesinin iptal edilmesi nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.