Gündem Çay bahçesi cephaneliği

Çay bahçesi cephaneliği

30.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da bir çay bahçesine baskın yapan polis yüklü miktarda silah ele geçirdi. Mardin’de polis servisini hedef alan saldırıda 9’u polis 23 kişi yaralandı

Çay bahçesi cephaneliği

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik operasyonda Fatihpaşa mahallesindeki bir çay bahçesindeki ahşap kulübede arama yapan polis, 12 Kalaşnikof, 35 dolu şarjör, 4 bin 24 fişek, 2 roketatar, 15 roketatar sevk motoru, 7 anti tank roketatar mühimmatı, 8 roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 38 el yapımı bomba, 57 av tüfeği ve 890 biksi fişeği, biksi fişek mayonları, 12 hücum yeleği, çeşitli kıyafetler ve örgütsel dokümanlar ele geçirdi.

Haberin Devamı

Sur ilçesine bağlı Melik Ahmet Caddesi’nde önceki gece yol kesen YDG-H’liler ile polis arasında çıkan silahlı çatışmada iddiaya göre caddedeki bir marketten çıkan 2 kişi kurşunların isabet etmesi sonucu yaralandı.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Seriselek Tepe Mevkii’nde kaçakçılara yapılan müdahale sonucu 21 bin adet Kalaşnikof mermisi ele geçirildi.

Şanlıurfa’da maskeli biri kadın 2 PKK’lı, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı binasına bombayla saldırı düzenledi.

Erzincan’da PKK’lıların durduramadıkları otomobile ateş açması sonucu hayatını kaybeden evli ve 5 çocuk, 7 torun sahibi Makbule Vural, toprağa verildi.

Şırnak’ta YDG-H’lilerin yol kesip gelen polise ateş açması üzerine önceki gece çıkan çatışmanın ortasında kalan Sertaç Sapmaz (19) sırtına isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kars’ın Kağızman ilçesinde yol kesen PKK’lılar 3 TIR’ı ateşe verdi. Olay yerinden kaçmaya çalışan bir minibüse ateş açılması sonucu 35 yaşındaki bir kadın yolcu yaralandı.

Hakkari-Çukurca karayolunda, yola döşenmiş patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda 2 asker hafif yaralandı.

Patlak lastikle kaçtı

Erzincan’dan Tunceli’ye otomobiliyle eşi ve çocuğu ile birlikte giden bir astsubay, PKK’nın yol kestiğini görünce geri dönüş yaptı. PKK’lıların ateşi sonucu lastikleri patlayan otomobiliyle 4 kilometre kaçan astsubay, yol kenarında eşi ve çocuğunu bıraktıktan sonra başka bir araca binerek uzaklaştı. PKK’lılar ise astsubayın eşi ve çocuğuna propaganda yaptı.

Polis servisine saldırı

Mardin’in Kızıltepe ilçesi İpek Yolu’nda seyir halinde olan çevik kuvvet polis servis aracına PKK’lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Midibüsü sıyırıp geçen roketatar yol kenarındaki tenekelerde kaçak mazot satılan bidonlara isabet edince patlama meydana gelip yangın çıktı. Saldırıda 9’u polis 23 kişi yaralandı.
Kalaşnikofta PKK flaması
PKK cephaneliğinden elegeçirilen silahlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonun’da sergilendi. Sergilenen Kalaşnikoflardan birinin üzerinde PKK flaması olduğu görüldü.