Gündem Çay içerken öldüler

Çay içerken öldüler

05.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gülhane Parkı’nın Sarayburnu girişinde bulunan duvar dün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çökerken, 7 kişi duvarın enkazı altında kaldı. 5 kişi yapılan ilk müdahalede kurtarılırken, 2 kişinin cesedine ise 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşıldı

Çay içerken öldüler

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan tarihi Gülhane Parkı’nın Sarayburnu girişindeki duvar dün öğle saatlerinde çöktü. Toprak kayması sebebiyle olduğu düşünülen çökmeye bağlı olarak İstanbul Boğazı’na bakan Setüstü Aile Çay Bahçesi’nin zemininde de kopmalar gerçekleşti. O sırada çay bahçesinde bulunan müşterilerden 7’si çökmenin etkisi ile aşağı düştü. Taş ve toprak yığının altında kalan müşterilerden 3’ü kendi imkanlarıyla, 2’si ise itfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahalesiyle yıkıntılar arasından kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilirken, enkaz altından bağırışları geldiği söylenen 2 kişiye ulaşmak ise kolay olmadı. Ekipler yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından enkazdan İsa Kılıç ve bir kadının cesedini çıkardı.
Bombalı saldırı sanıldı
Cenazeler otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sebebi henüz tam olarak bilinmezken ekipler toprak kayması ihtimali üzerinde duruyor. Büyük bir gürültüyle yaşanan göçük sonrası görgü tanıklarına göre, bölgedeki birçok kişi olayı bombalı saldırı zannetti. Öğle saatlerinde gerçekleşen göçük sırasında Gülhane Parkı’nın diğer mevkilerinin de kalabalık olduğu öğrenildi.
‘Bağırışlarını duyduk’
Çökme sonucu yaralanan isimlerden İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Barkın Asal, eşi İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çataloluk Asal ve Avukat Gülbin Aydın da Setüstü Çay Bahçesi’nde öğle yemeklerini yiyorlardı. Olay anını anlatan Barkın Asal, “Büyük bir gürültüyle duvar aşağıya inmeye başladı. Kaçabilmek için şansımız olmadı. Bir kadın ve bir erkeğin bağırışlarını duyduk, sanırım olayda yaşamını yitiren kişiler onlardı” dedi. Olayın ardından Gülhane Parkı’na tüm giriş ve çıkışlar emniyet güçlerince kapatıldı.