Gündem Çaycı kadın da ‘ByLock’çuymuş

Çaycı kadın da ‘ByLock’çuymuş

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmasında örgütün Antalya’daki yapılanmasının önemli isimleri arasında gösterilen ve yurt dışına kaçan avukat Ammar Yılmaz’ın hukuk bürosunda çay ve yemek işlerini yapan Birsel T. telefonunda ‘ByLock’ tespit edilince tutuklandı.

Çaycı kadın da  ‘ByLock’çuymuş

Hakkında 10 yıl hapis istemiyle yargılanan Birsel T., savunmasında “Basit bir ev hanımıyım. Terörist değilim. Çalıştığım işyeri maaşları Bank Asya üzerinden yatırdığı için hesap açtırmıştım” dedi.
Yunanistan’ın Simi Adası yakınlarındaki kayalıklarda yakalanıp, Rodos Adası’na götürülen 27 yaşındaki, ismi açıklanmayan bir Türk’ün FETÖ soruşturması kapsamında ByLock bulunduğu tespit edildiği için hakkında yakalama kararı verilen bir avukat olduğu ortaya çıktı.
Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı E.T. FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.
Afyonkarahisar’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında ‘ByLock’ kullandıkları ve ‘himmet’ adı altında örgüte para vererek kaynak sağladıkları ileri sürülen 29 şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü, daha önce FETÖ’ye üye olmak ve ‘ByLock’ kullanmak suçundan meslekten ihraç edilen 30 öğretmene operasyon düzenledi. 19 öğretmen gözaltına alındı.
Samsun’da FETÖ’nün öğrenci evlerinden sorumlu ‘abilik’ görevini yürüttükleri ve ‘ByLock’ kullandıkları iddiasıyla 3 er gözaltına alındı.