Gündem Cazibe m’e bekliyorum

Cazibe m’e bekliyorum

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pazarda sattığı otantik el işi ürünleri KÜP desteğiyle Üsküdar Kapalı Çarşı’daki dükkânına taşıyan Cazibe Sosyal, “Kadınlara sesleniyorum, kendi paranızı kazanın” dedi

Cazibe m’e bekliyorum

Üsküdar Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında desteklediği girişimlerden biri olan Kadın El Ürünleri Pazaryerleri Projesi (KÜP) ile yedi yıldır yaptığı ürünleri semt pazarlarında satan 62 yaşındaki Cazibe Sosyal, dün Üsküdar Kapalı Çarşı’da ‘Cazibe’m’ adlı otantik el yapımı hediyelik eşya dükkânı açtı.

Haberin Devamı

Dükkânın açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve KÜP projesinden yararlanan kadınlar katıldı. Ürünlerini artık pazar yerine kendi dükkânında alıcıyla buluşturacak olan Sosyal, “İstanbul’a yedi yıl önce oğlum üniversiteyi kazanınca geldim. Oğlumun eğitimi ve ev ekonomisine katkı sağlamak için neler yapabilirim diye düşünürken KÜP ile tanıştım. Evde yaptığım el örgüsü ayakkabı ve takıları pazarlarda yedi yıl boyunca sattım. Belediyenin desteğiyle kendi ürünlerimi satabileceğim dükkânımı açtım. Cazibe’m’e herkesi bekliyorum” dedi.

‘Kendi paranızı kazanın’

Yedi yıldır kendi parasını kazandığını söyleyen Soysal, “Ben bu yaşta bir şeyler yapmaya devam ediyorsam, benden genç olan kadınlar da yapmalı. Her kadının elinde gelen bir şey vardır, bunu paraya çevirsinler. Böylelikle hem aile bütçelerine katkı sağlamış olurlar hem de kendi paralarını kazanmış olurlar” dedi.

Haberin Devamı

Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Şanlıer de şunları söyledi:

“KÜP 2005’te başlayan bir proje. Amacımız daha fazla kadının sosyal hayat içerisinde yer almasına yardımcı olmak. Biz kadınlarımızın sadece evde oturan birey olarak değil, hayata, çalışma ekonomisine ve ev ekonomisine katkı sağlayıp hayatın içerisindeki bireyler olmasına teşvik ediyoruz. Bugün yaptığımız bu açılış bizim için de oldukça anlamlı. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durduğunu gördük.”