Adana Çdo'nun Açılış Konseri Cuma Akşamı

Çdo'nun Açılış Konseri Cuma Akşamı

10.10.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

Çdonun Açılış Konseri Cuma Akşamı

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), “Açılış Konseri”ni 13 Ekim 2017 Cuma akşamı saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.
İtalyan orkestra şefi Antonio Pırollı yönetiminde gerçekleşecek olan konser programına A. Dvorak’ın “Karnaval Uvertürü” ile başlanacak. Daha sonra P.I. Çaykovski’nin “Slav Marşı” ve “1812 Uvertürü” seslendirilecek.
Programın solisti, Bratislava, Slovakya doğumlu dünyaca ünlü keman sanatçısı Filip Pogady C. Saint-Saens’in “Havanaise”, J. Massenet’in “Maditation” ve P.de Sarasate’nin “Zigeunerweisen” adlı eserlerini seslendirecek.
Manhattan Müzik Okulu Keman Bölümü’nden yüksek dereceyle mezun olan ve aynı zamanda modellik yapan sanatçının, müziğin herkese açık olması gerektiğini savunarak, bakım evlerine, hastanelere ve hapishanelere müzik getirmeye adamış “Live Music Now Vakfına katılmış ve bu vakıf için 30’un üzerinde resital verdiği belirtildi.

ÇDSO
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kuruldu. 17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 Ocak 1992 tarihinde ilk konserini verdi. Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni Derneği’nin katkıları ile konserlerini gerçekleştiriyor. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, köylerde, cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri veriyor. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmektedir.