Gündem Cebeci Hastanesi’nde silahlı kavga: 4 ölü

Cebeci Hastanesi’nde silahlı kavga: 4 ölü

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi Hastanesi’nde eczacı olarak çalışan Enver Türkmen, kendisini yolsuzluk yapmakla suçladığını iddia ettiği çalışma arkadaşlarına silahlı saldırıda bulundu; 4 kişi yaşamını yitirdi

Cebeci Hastanesi’nde  silahlı kavga: 4 ölü

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nin Fizik Tedavi Bölümü’nde yer alan eczanede görevli Enver Türkmen (43), kendisine “ilaçta yolsuzluk” iftirası atıldığı iddiasıyla çalıştığı eczanedeki dört eczacıya silahla saldırdı. Eczacılar İlknur Yüce (50), Gürsu Ulaşan (53) ve Özler Kiriş (34) olay yerinde yaşamlarını yitirdi, Hikmet Türk (49) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, A.Ü. Cebeci Hastanesi’nin fizik tedavi bölümünde yer alan eczanede çalışan Türkmen hakkında bir süre önce rüşvet, yolsuzluk ve zimmetine para geçirmek suçlarından soruşturma açıldı. Soruşturma sürerken, Türkmen ile çalıştığı kurumdaki eczacılar arasındaki husumetin büyümesi üzerine hastane yönetimi, Türkmen’i görevli olarak yine Ankara Üniversitesi’ne bağlı İbn-i Sina Hastanesi’ne gönderme kararı aldı. Kararın kendisine iletilmesinin ardından Türkmen, hastanaden çıkarak evine gitti. Kendisine ait ruhsatlı silahını yanına alarak hastaneye döndü.

‘Sen hemen dışarı çık’

Öfkeyle eczaneye giren Türkmen, burada eczacılar İlknur Yüce (50), Hikmet Türk (49), Gürsu Ulaşan (53) ve Özler Kiriş (34) ile kısa bir tartışma yaşadı. Bu sırada Türkmen, orada bulunan bir başka kişiyi, “Sen hemen dışarı çık” diyerek eczaneden uzaklaştırdı. Daha sonra olay yerinde kalan dört eczacıya ateş açtı. Yüce, Ulaşan ve Kiriş başlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamlarını yitirirken, Hikmet Türk başına ve karnına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Türk, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine ulaşan polislere Türkmen, “Bana iftira attılar; onuruma yediremedim” dedi. Türkmen’in bir haftadır çalıştığı eczaneye silahla geldiği ve saldırırıda bulunduğu bu dört kişiyi tehdit ettiği öğrenildi. Eczacıların hastane yönetime şikayette bulunduğu da ifade edildi.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, hastaneye ateşli silahın nasıl sokulduğuna ilişkin soruyu karşı ise “Hastanenin içerisine hastalar, çalışanlar serbestçe girip çıkabilir. Buraya günde binlerce insan girip çıkıyor. Her girenin üzerinin aranması diye bir şey söz konusu değil” cevabını verdi.

Takipsizlik verilmiş
Saldırının gerçekleştiği eczanede çalışan bir başka memurun, daha önce zanlı Enver Türkmen hakkında açılan soruşturmada Türkmen’in aleyhinde ifade verdiği için tehdit edildiği belirtildi. İ.Ö. savcılığa giderek Türkmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası Türkmen, savcılığa ifade vererek suçlamaları reddetti.

Bunun üzerine savcılık Türkmen hakkında “delil yetersizliği” nedeniyle “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi. Takipsizlik kararının saldırıdan bir gün önce verildiği belirtildi. Saldırı sırasında tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi olan İ.Ö.’nün hastanede olmadığı öğrenildi.