Gündem Cehennem bölgesinde yangın alarmı!

Cehennem bölgesinde yangın alarmı!

22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin’de geçen hafta 116 kişinin öldüğü patlamanın ardından enkaz çalışmaları sürerken bu kez yangınla mücadele başladı. Yetkililer toksik kirliliği ölçmek için bölgeye kafeste hayvanlar bırakmıyor

Cehennem bölgesinde yangın alarmı

Çin’in liman kenti Tianjin’de geçen hafta çarşamba günü meydana gelen ve 116 kişinin öldüğü korkunç patlamanın ardından, cuma günü olayın yaşandığı bölgede 4 ayrı ciddi yangının daha gerçekleştiği açıklandı. Devletin resmi yayın organlarından verilen bilgiye göre en az 3 bin aracın daha tahrip olduğu yangınlardan birinin, yakıt tanklarının bulunduğu depodan çıktığı tahmin ediliyor. Diğer 3 yangının ise büyük patlamanın gerçekleştiği alanda meydana geldiği kaydedildi. Patlamaların ve yangınların ardından ise 15 milyonluk şehirde çok ciddi miktarda toksik kirlilik oluştuğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

200 ton siyanür toplandı

Resmi yetkililer, binlerce ton kimyasal maddenin depolandığı patlama bölgesinde yaklaşık 700 ton da çok zehirli bir madde olan sodyum siyanürün bulunduğunu açıklarken bölgenin suyunda yapılan bir testte normalin 365 kat üzerinde siyanür bulunduğu tespit edildi. Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Wang Hongjiang, şu ana kadar 200 ton sodyum siyanürün bölgeden toplandığını belirtti. Çin yetkilileri, alandaki kirliliğin etkisini anlamak içinse ilginç yöntemlere başvuruyorlar. Askerlerin kurtarma ve temizlik çalışmalarını gaz maskeleriyle sürdürdüğü bölgeye kafeste tavuk, tavşan, martı gibi bazı hayvanlar getirilerek mevcut koşullara olan toleransları gözleniyor. Yerel medyaya göre bu hayvanlar patlama bölgesinde 2 saatten fazla canlı kalabilmeyi başardılar.