Gündem Cehennemden kaçış

Cehennemden kaçış

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Operasyonun başladığı 9 Aralık’tan bu yana ağır bombardıman altındaki El Bab’ta trajedi yaşayan sivillerin kurtarılmasına yönelik çalışmaları sürüyor...

Cehennemden kaçış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda 184. gün geride kaldı. Önceki gün ve dün Özel Kuvvet grupları, karadan ve havadan yoğun ateş desteği altında El Bab’ın DAEŞ’ten temizlenmesine yönelik harekatın icrasını sürdürdü. El Bab merkezindeki iki mahallede daha kontrol sağlandı. Topçu atışı terör örgütü DAEŞ’in 90 hedefi vurularak teröristler baskı altında tutuldu. Savaş uçakları ile 14 terör örgütü hedefine hava harekatı düzenlendi. Havadan bombalama ile barınma maksatlı kullanılan 12 bina, bir tünel ve bir bombalı araç imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekâtları sonucunda; 11 DAEŞ mensubu etkisiz hâle getirilirken, 1 bombalı araç da kullanılmaz hale getirildi. Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 56 DAEŞ mensubu vuruldu.
Kaynaklardan alınan bilgilere göre, El Bab’da halen varlığını sürdüren 100’e yakın teröristin tüneller ile yıkık binalarda saklandıkları belirlendi. Tadif bölgesinden de El Bab’a terörist takviyesi yapıldığı belirtildi.
Korku ve panik
Yaklış 2.5 aydır ağır bombardıman altındaki El Bab’da, kalan sivillerin kurtarılması çalışması da yoğunlaştı. 22 Şubat’ta El Bab’da çekilen fotoğrafa, kurtarılan sivillerin “cehennemden kaçış” anı yansıdı. Çocukların yüzlerinde, yaşadıkları korkuve telaş ifadeleri vardı. El Bab’da kalan az sayıdaki ailelerin de, kurtarılmasına çalışıldığı dile getirildi.