Çekirdek İnançlar tüm hayatımızı yönetir

Çekirdek inançlar, çocukluk döneminde (0-7yaş) bizi en çok etkileyen olayların ardından çıkardığımız “bireysel” sonuçlardır.

Masum görünen bu sonuçlar önce duygu yoğunluğunun eşlik ettiği bir düşünce olarak ortaya çıkar.

Biz farkında olmadan bilinçaltımıza inanç olarak yerleşir ve zamanla davranışlarımıza yön vermeye başlar.

Artık bizi yönetecek kadar güçlenen duygularımız, bir süre sonra olumsuz inançlara dönüşür ve buna çekirdek inanç deriz.

Çekirdek inançlar bir bilgisayarın yazılım programına benzetilebilir.

Haberin Devamı

Bir programı değiştirmediğiniz sürece, nasıl kodlanmışsa o şekilde çalışacağı ne kadar kesinse, çekirdek inançların da davranışlarımızı, dolayısı ile hayatımızı belirleyeceği o kadar kesindir.

Bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren bilinçaltı her türlü duyguyu hissetmeye ve kayıt almaya başlar. Annenin korkuları, geçirdiği kazalar, yaşadığı tüm yoğun duyguları anne karnındayken, bilinçaltı kayıt altına alabilir.

Şimdi gelin bazı örneklerle bilinçaltının insanları hayatları boyunca nasıl etkileyebileceğini görelim.

Örneğin;

1. Küçükken babası alkolik veya kumarbaz olan bir kız çocuğu, büyüdüğü zaman büyük bir olasılıkla hayatına alkol kullanan veya kumar oynayan erkekleri çekecektir. Ya da kendisi alkol kullanan veya kumar oynamaya meyilli bir insan olacaktır.

2. Küçükken annesinden sevgi ve ilgi görmeyen ve annesi tarafından horlanan bir erkek çocuğu, büyüdüğü zaman büyük bir olasılıkla hayatına onu horlayan, sevmeyen ve ilgi göstermeyen kadınları çekecektir.

3. Küçükken, babası tarafından terk edilen bir kız çocuğu, büyüdüğü zaman muhtemelen onu sürekli terk edecek erkekleri hayatına çekecektir. Keza annesi tarafından terk edilen bir erkek çocuğu da, kendisi i terk edecek potansiyel kadınları hayatına çekecektir.

İnsanların henüz küçük bir çocukken, yaşadıkları korkuların tüm hayatlarını nasıl etkilediğine dair olası örneklerdi bunlar. Aynı olaylar neticesinde kişinin hayat dersine uygun çok farklı kayıtların alınması da muhtemeldir.

Eminim sizlerde kendi hayatlarınızı düşündüğünüzde, hep aynı kısır döngüler içinde olduğunuzu ve aynı olayları yaşayıp durduğunuzu fark ettiniz.

Haberin Devamı

Tek suçlu bilinçaltımız !

Bu yüzden bilinçaltımızdaki negatif inanç kalıplarını bulmak ve bu direnci kırmak, daha sağlıklı, mutlu, başarılı ve güçlü bir şekilde hayata devam etmek için son derece önemli.

Aksi takdirde ilişkilerimizde ve sağlığımızda (ruhsal, bedensel, zihinsel, duygusal) anlam veremediğiniz sıkıntılar yaşamamız kaçınılmaz olabilir.

Bazen bir tek direncin kırılması bile, hayatımızın birden fazla alanında kendini hissettirebilir.

Peki, nasıl buluruz bu olumsuz inanç kalıplarımızı.

Bilinçli zihnimizle buna cevap vermek ne yazık ki çok zor. Zira kayıtların hepsi bilinçaltı zihnimizde, yani epey derinlerdedir.Bilinçli zihnin bizi asıl nedenden uzaklaştırmak gibi bir görevi olduğu da unutulmamalıdır.

Bu olumsuz kayıtları bulmak ve yüzeye çıkartmak öncelikle bir farkındalık gerektirir. Ama tek başına farkındalıkta yetmez. Bunu cesaret, azim ve disiplinle desteklemek, mutlaka profesyonel bir yardım almak gerekir.

Haberin Devamı

Yaşamımızı yöneten bu olumsuz inançları ortaya çıkaran bir çok teknik mevcut. En sık kullanılanlar arasında regresyon hipnoterapisi, EFT, NLP veya ihtiyaca göre hazırlanan subliminal telkin cd.leri saymak mümkün.

Saygı ve sevgilerimle,

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

info@nilgunaktas.com