İstanbul Çekmeköy Sinema Akademisi'nde Kayıtlar Başladı

Çekmeköy Sinema Akademisi'nde Kayıtlar Başladı

26.01.2018 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Çekmeköy Sinema Akademisinde Kayıtlar Başladı

Çekmeköy Belediyesi tarafından sinema sanatını seven gençler için kurulan Sinema Akademisi için kayıtlar başladı.
Çekmeköy Belediyesi Sinema Akademisi, 7’nci sanata gönül veren gençlere yol göstermek için hazırlanan dopdolu bir eğitim programı ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. Akademide; oyunculuk, yönetmenlik, senaryo, prodüksiyon, teknik bölümlerle ilgili dersler verilecek. 15 yaş üstü gençlerin eğitim alacağı akademinin başvuru süresi 14 Şubat’ta son bulacak.
Genel sanat yönetmenliğini Burak Hakkı’nın yapacağı akademide ünlü isimler de eğitmen olarak görev alacaklar. Barış Başar, Damla Kaya, Erdem Baş’ın eğitim kadrosunu oluşturduğu akdeminin; Hülya Koçyiğit, Sarp Apak, Mahir İpek, Onur Buldu, Gülsim Ali, Ceyda Düvenci, Özgür Ozan, Alper Kul, Cavit Çetin Güner, Şahin Irmak, Yunus Emre Yıldırımer, Bülent Şakrak, Hakan Yılmaz, Şinasi Yurtseven, Hakan Yufkacıgil, Onur Tuna gibi konuk eğitmenleri de olacak.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sinemanın toplum üzerindeki etkileri çok büyük. Hollywood sinemasının yıllarca dünya düzenine yön verdiğini kimse inkar edemez. Bu nedenle bir ülkede sanat, sanat dallarından biri olan sinema; en az bilim ve spor kadar desteklenmeli ve gençler teşvik edilmeli. Son dönemlerde ülkemizde bu bilinç oluştu. Bugüne kadar karanlıkta kalan birçok tarihi olayı gençlerimiz sinema ve dizi sektörü sayesinde öğrendi; milli bilinç kuvvetlendi. Bize yapamazsınız diye öğretilen birçok şeyi aslında yapabilecek kudrette olduğumuzu hatırlattı. Bu alanda eğitimli gençlerin yetişmesi için bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi.
Başkan Poyraz, “Gençlerimiz bu akademide alanında uzman kişilerden eğitim alırken, hayranı oldukları yıldızlarla da tanışma fırsatı bulacaklar. Sinemanın sevilen isimlerini Çekmeköy’de ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.