Kocaeli CELAL FEDAİ: "TÜRKİYE’DE MÜSLÜMANLAR KİTLELEŞİYOR"

CELAL FEDAİ: "TÜRKİYE’DE MÜSLÜMANLAR KİTLELEŞİYOR"

17.05.2016 - 14:24 | Son Güncellenme:

.

CELAL FEDAİ: TÜRKİYE’DE MÜSLÜMANLAR KİTLELEŞİYOR

Kocaeli Kitap Fuarı’nın ikinci gününde de yazar ve şairler dinleyicileriyle buluştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı ikinci gününde çok sayıda yazar ve şairi okurlarıyla bir araya getirdi. Kara Mürsel Alp Konferans Salonu’nda birbirinden değerli kalemleri ağırladı. 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan Celal Fedâi, “Kitle Kültürü Ve Edebiyat” konulu söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi.
Kara Mürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Celal Fedâi, ‘’Kitle kültürü ne zaman başladığı, ne anlama geldiği ve İnsaniyet için ne zaman önemli hale geldiği’’ sorularına cevap aradı. ‘’Avrupalılar ilerleme düşüncesinin bizi getirdiği yeri tartışıyor. Bu tartışmayı entelektüeller yapıyor’’ diyen Fedai, “Türkiye’de Müslümanlar sürüleşiyor, kitleleşiyor. Her yerde konferans veriliyor. Ancak gençlik bu yöntemle kurtulamaz. Hepimiz kitap alıyoruz biraz bakıyoruz içselleştirmeden kenara bırakıyoruz. Bu şekilde kitleleşiyoruz” dedi.
Günün ikinci söyleşisinde Gülhan Özkaya, iletişim sürecinde sevginin önemine değindi. Gülhan Özkaya, Sevgi ve İletişim konulu söyleşisinde, “Sevgi yaşamımızda her daim olması gereken bir güç. Doğru iletişim içinde sevgi olan iletişimdir” dedi. Gülhan Özkaya söyleşi sonunda dinleyicilere yoga yaptırdı.
Kara Mürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen bir diğer söyleşide Kocaelili yazar ve şairler şiir okudu. Mustafa Küpçü, Mahir Dönmez, Ömer Akın, Lale Tığ, Dilek Ayrıbaş, Minel Altıner, Münire Tuğ, Gülfidan Güngör, Derya Koç, K.Nurettin Gürses, Selma Gün, Suat Özdemir, Candan Eryılmaz, Ahmet Yaşar Tezulaş şiir okurken enstrümanlarıyla şairlere Ufuk Pekmertol, Fethi Çaçan eşlik etti.