Gaziantep ÇELED UŞAGLAR SALONLARA SIĞMADI

ÇELED UŞAGLAR SALONLARA SIĞMADI

10.01.2016 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

ÇELED UŞAGLAR SALONLARA SIĞMADI

Çeled Uşaglar tarafından, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen ‘’Aşg-ı Minire’’ isimli tiyatro gösterisi izdihama sebep oldu.
Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan ’Aşg-ı Minire’’ isimli tiyatroda gösterisinde bin 500 kişilik salon tamamen dolarken, bilet bulamayıp kapıdan dönen seyircilerin ise üzüntüsü yüzlerinden okundu. Oyun sonrası sahneye akın eden seyirciler, uzun süre oyuncularla resim çektirip, başarılar diledi.
Orhan Uslu’nun yazıp yönettiği oyun Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyun sonrası Çeled Uşaglar’a çiçek takdim eden Coşkun yaptığı konuşmada, ‘’Çeled Uşaglara teşekkürlerimi sunuyorum, unutulmaya yüz tutmuş Gaziantep kültürünü canlı tutan, gelecek nesillere aktarma çabası sarf eden ve tamamen kendi sanatçılarımızdan oluşan bu ekip, umarım daha iyi yerlere gelecektir. Bizlerde her zaman yanlarında olacağız ve destekleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Coşkun ayrıca yeni yapılan Kültür ve Kongre Merkezi’nin Türkiye’nin en donanımlı salonu olduğunu ve dünyanın en ünlü topluluklarının da bu sahnede rahatlıkla gösteri yapabileceğini kaydetti.
Oyun öncesi Çeled Uşaglar Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve Muhammed Hakan Tanrıöver’e Gaziantep Kültür ve Sanatına katkılarından dolayı birer plaket takdim etti.