Gaziantep Çelenk Rusya Büyükelçisine Yapılan Saldırıyı Kınadı

Çelenk Rusya Büyükelçisine Yapılan Saldırıyı Kınadı

20.12.2016 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

Çelenk Rusya Büyükelçisine Yapılan Saldırıyı Kınadı

MÜSİAD Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’a düzenlenen saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Çelenk açıklamasında, 2‘Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov’a yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inanıyoruz.
Bölgede yaşanan gelişmeler ve Türkiye - Rusya ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde, bu terör saldırısının amacı çok daha iyi anlaşılacaktır.
Görünen o ki, terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle, Türkiye’nin bölgedeki varlığını sabote etmeye devam etme niyetindeler. Bu hain saldırının; Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye görüşmesi öncesine denk gelmesi de bunu apaçık ortaya koymaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar.
Büyükelçi Andrey Karlov, Türkiye - Rusya ilişkilerinin krizlerle boğuştuğu dönemde dahi olumlu bakış açısı ve tavırlarıyla tanınırdı. Değerli bir diplomatını kaybeden Rusya Federasyonu’na, Rus halkına ve Büyükelçinin ailesine en samimi duygularımızla başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.