Siyaset Çelik'ten CHP'ye eleştiri: ‘Hakemle kavga ediyorlar’

Çelik'ten CHP'ye eleştiri: ‘Hakemle kavga ediyorlar’

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Çelikten CHPye eleştiri: ‘Hakemle kavga ediyorlar’

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili “Önemli olan şu andan itibaren bu seçime odaklanmak, vatandaşlara tezleri anlatmak, vatandaşlarımızla daha çok buluşmak. Her siyasi partinin yapması gereken bu. Fakat CHP’de gözlemlediğimiz bir şey; giderek hırçınlaşan bir üslupla seçimle uğraşmak yerine sürece karar vermiş hakemle kavga etmeye devam ediyorlar. YSK’ye dönük saldırıları devam ettiriyorlar. ‘Çete’ demekle başladılar daha sonra başka aşamalara kadar geçtiler” dedi. Hatalar düzeltildikçe Binali Yıldırım’ın oylarının heba olduğunun anlaşıldığını kaydeden Çelik, “Hem oyların yeniden sayılmasına karşı çıkacaksınız ondan önce ‘YSK en güvendiğimiz kurumdur’ diyeceksiniz. Daha sonra YSK beğenmediğiniz bir karar verdiğinde de ‘Bu çetedir’ diyeceksiniz. Her zaman ifade ettiğimizi bir kere daha ifade ediyoruz, bir kişinin sonuca gerçekten saygı gösterip göstermediğini, onun sürece gösterdiği saygıdan anlarsınız” dedi. Siyasetçinin yegane patronunun millet olduğunu belirten Çelik, “Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir, sempatik mesajlarla hukuki sorunları örtbas edemezsiniz” dedi. Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesini de değerlendiren Çelik, “Bir yargı kararı vardı, bunu engelleyen o yargı kararının kalkması ile bu ziyaretlere olanak verecek bir tablo ortaya çıkmış oldu. Bunun dışında bir gündeme bağlanması doğru değil” dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin güvenliği NATO’ya katkı sağlar’

S-400 alımına ilişkin Çelik, “Güçlü bir NATO müttefiki olarak Türkiye’nin güvenliğinin artması bütün NATO müttefiklerine katkı sağlayacaktır” derken, AP seçimlerine değinerek şunları kaydetti: “Herkesin aşırı sağın ajandasını kullanmaya başladığını görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike. Aşırı sağ, Avrupa’nın DEAŞ’ıdır. Avrupa, İslam düşmanlığına net tavır almalı.”