Cem Adrian

  • İsim
    : Cem
  • Soyad
    : Adrian
  • Mesleği
    : Müzisyen
  • Doğum Tarihi
    : 30.11.1980
    1980-11-30
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Hayatı
Babası tüccar, annesi ev hanımı olan Yugoslav kökenli bir ailenin 2. çocuğu olarak Edirne'de doğmuştur.Gerçek adı ise Cem Filiz'dir.Sesi 4,5 oktavlık bir aralığa sahiptir.Adrian sahne soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis'ten esinlenerek almıştır.
 
Müzik hayatı
2003 yılında Mystica grubuyla solist ve dansçı olarak çalıştı. 2005 Şubat'ında "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım" isimli ilk albümü yayınlandı. 2006 yılı Ocak ayında prodüktörlüğünü şarkı sözlerini kendisinin üstlendiği 15 parçadan oluşan ikinci albümü Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti 2006 yılı Aralık ayında piyasaya çıkmıştır. Albümde konuk olarak; Umay Umay, Denizhanve Suicide yer almıştır.
 
2006 yılı sonundaki "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti" albümünün tanıtım konseri performansı ve Hayal Kahvesi konserler dizisi başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde verdiği konserlerini, üçüncü albüm projesine kadar devam ettirmiştir. Ayrıca Gökhan Çevir ile çalışmıştır. Bu süre zarfında birçok konser vermiş, canlı yayın ve programa katılmıştır.
 
"Emir" albümünün kayıtları sürerken, 2007 yılı sonunda kayıtlarına başlanan, sadece piyano kullanılarak hazırlanan serinin ilk albümü olan ' Essentials / Seçkiler - Etnik ' 2008 yılı Haziran ayında piyasaya çıkmıştır.
 
2007 yılı Temmuz ayında çalışmalarına başlanan, prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği, albüm kayıtlarından, şarkı sözüne, müziklerinden, aranjlerine kadar kendisinin yaptığı dördüncü profesyonel çalışması 'tanrının emri aşkı' anlatan "Emir" albümü 26 Aralık 2008 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Albümde konuk olarak; Hayko Cepkin[9] ve Pamela Spence yer almıştır.
 
Beşinci stüdyo albümü olan, "insanın dönüp dolaşıp varacağı yerin yine kendisi olduğunu" vurguladığı "Kayıp Çocuk Masalları" 25 Aralık 2010 tarihinde piyasaya çıkmıştır. 12 parçadan oluşan albümün tüm şarkılarının söz ve müziği Cem Adrian'a aittir. Albümde Murat Yılmazyıldırım ve Aylin Aslım ile düetleri bulunmaktadır. 18 Eylül 2012 tarihinde altıncı stüdyo kaydı olan "Siyah Bir Veda Öpücüğü" adlı albümünü çıkarmıştır. Albümde 12 şarkı bulunmaktadır. Albümde, "Hani Bazen" adlı şarkıda Ayten Alpman ile Cem Adrian düet yapmıştır.
 
Diskografi
2005: Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım
2006: Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti
2008: Essentials / Seçkiler
2008: Emir
2010: Kayıp Çocuk Masalları
2012: Siyah Bir Veda Öpücüğü
2013: Şeker Prens ve Tuz Kral
2014: Cam Havli ( Umay Umay )


Cem Adrian biyografisi

Cem Adrian kimdir?

Cem Adrian 30.11.1980 tarihinde doğmuş olup Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Cem Adrian kaç yaşındadır?

Cem Adrian 30.11.1980 tarihinde doğmuş olup 37 yaşındadır.

Cem Adrian ne iş yapar?

Cem Adrian Müzisyen olarak görev yapmaktadır.

Cem Adrian nerelidir?

Cem Adrian Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
    ©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.